Egészségnap az Acsádyban


2017-03-17 23:30:48  | cikk: Babos Petra  | A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája öko iskola lévén idén első ízben szervezett egészségnapot az iskola diákságának. A tanulók először dr. Lőrincz Matild gyermekorvos Egészség című előadását hallgathatták meg, majd a Várkertfürdő munkatársai beszéltek a létesítmény egészségmegőrző és fenntartó kezeléseiről, szolgáltatásairól.
Dr. Császár Éva tagintézmény-vezető kérdésünkre elmondta, az Acsády iskolában mindig is nagy hangsúlyt kapott a diákság egészséges életre való nevelése.
-Az öko iskolai program jó alkalom az egészségnap megszervezésére, ahol szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a különböző egészségmegőrző és megtartó magatartásformákkal a tanulók. Ezért vettük fel a kapcsolatot a Várkertfürdővel, akik örömmel vállalták, hogy beszélnek a hallgatóságnak a náluk lévő szolgáltatásaikról. Reméljük, ezzel az ifjúságban tudatosítjuk, hogy a jó egészség a legfontosabb állapot, amire érdemes odafigyelni és kincsként vigyázni rá– mondta az igazgatónő.
Dr. Lőrincz Matild az egészségről, mint fogalomról beszélt a népes diákságnak. Mint mondta, ez nem betegséghiány, hanem testi-lelki és társadalmi jólét. Az egészség kialakulásában szerepe van a genetikának is, de az életmódtól, a táplálkozástól, a mozgástól és a tudatosságtól is függ a jó egészségi állapotunk. Fontos a védőoltások szerepe és a megfelelő higiénia. A doktornő hangsúlyozta, tél végére kialakul a vitaminhiány és a hormonális változások következtében a tavaszi fáradtság. Végül felhívta a figyelmet, hogy sportoljanak, beszélgessenek a barátaikkal, s ne dohányozzanak, ne drogozzanak.
Huszár Hajnalka, a Várkertfürdő marketing- és értékesítési vezetője hírportálunknak elmondta, céljuk az volt, hogy az egészségmegőrző, a test-lélek egészségéhez hozzájáruló szolgáltatásaikról és a gyógyászati központról beszéljenek. Mint mondta, tapasztalataik szerint sajnos kevesen járnak a diákok közül a Várkertfürdőbe, de remélik, felkeltették az érdeklődésüket a tanulóknak, s a jövőben többen veszik igénybe a szolgáltatásokat.
Poráczki Tünde, a gyógyászati recepciós a gyógyászati központot mutatta be a hallgatóságnak. Beszélt a kezelésekről, kiemelve a vízitornát, a gyógytornát, a súlyfürdőt, a vízsugármasszázst és a gyógymasszázst is. Végül Nagy Magdolna gyógytornász be is mutatta, hogy milyen terhelésnek van kitéve a szervezet, azzal, hogy élünk. Alapgyakorlatokon keresztül szemléltette, hogy a helytelen testtartás milyen betegséghez vezethet, hogyan deformálódik a gerincoszlop.
Az intézmény soron következő egészségnapját április elején tartják, amikor nőgyógyász és urológus tart majd prevenciós előadást.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-10 10:59:00

A 83-as út kiépítésének terveit ismertették


2018-05-20 09:43:17

A szabályos kerékpározásról rajzoltak


2018-05-31 19:25:09

Szépkiejtési verseny az Allegrónál


2018-04-08 17:04:02

Közel 150 kiállító az érembörzén