Pápa lett a székhelye az újonnan megalakult Kavalier Penta Ligának


2017-03-27 00:03:32  | cikk: pt  | fotó: pt  | Többek között lovagi szentmisével, szövetségkötési szertartással és egy lovagrendi terem felavatásával ünnepelte meg öt, Magyarországon karitatív munkát végző lovagrend a nagymestereik szövetségének, a Kavalier Penta Ligának a megalakulását a hétvége folyamán Pápán.
A 700 éves múltra visszatekintő, németországi székhelyű Ordo Militaris Teutonicus (közismert nevén Teuton Lovagrend) hosszú ideje együttműködik a német és magyar tagokat tömörítő Szent László Lovagrenddel, az olaszországi Templomos Lovagrenddel, az Ukrajnában tevékenykedő Szent Mihály Lovagrenddel, valamint a német Griff Lovagrenddel. Ez az öt filantróp társaság most egyesítette erejét, és megalapította a Kavalier Penta Ligát, hogy minél több helyre tudjanak adományokat eljuttatni – tudtuk meg Rátosi Ferenctől, a Teuton Lovagrend magyarországi vezetőjétől. Mint mondta, a modern lovagok nem fegyverrel harcolnak, hanem karitatív tevékenységgel küzdenek a szegénység ellen. A céljuk továbbra is a rászorulók támogatása, a különféle szociális közintézmények segítése, például élelmiszerrel, ruhaneművel, egészségügyi felszereléssel és pénzzel.
Rátosi Ferenc elmondta, korábban a sümegi püspöki palotában volt egy lovagrendi kiállításuk, ám azt el kellett hozniuk onnan. Áldozó Tamás pápai polgármester felajánlása nyomán Pápán, az Esterházy-kastélyban kialakíthattak egy lovagrendi termet, ahol új, a tagság reményei szerint végleges otthonára lelt a tematikus tárlat, amely a karitatív tevékenységet zászlajára tűző öt lovagrend történelmének ismertetéséből, valamint kitüntetéseiknek, jelvényeiknek és nagymestereiknek bemutatásából áll. Ennek kapcsán pedig a lovagrendek úgy döntöttek, a Kavalier Penta Liga székhelye, központja Pápán lesz.
A lovagok a szövetség megalakulását háromnapos ünnepséggel tették emlékezetessé a bakonyaljai barokk városban a hétvégén. A programban szerepelt egyebek mellett lovagi szentmise a bencés templomban és a Nagytemplomban, lovagrendi terem felavatása az Esterházy-kastélyban, illetve gálavacsora. A kastélykápolnában tartott szombati ünnepségen kitüntetéseket adtak át a kiemelkedő munkát végzett lovagrendi tagoknak, valamint azoknak a civileknek, akik sokat segítették, segítik a lovagrendek munkáját. Egyúttal a Teuton Lovagrend egy új taggal is bővült: lovaggá ütötték Unger Tamást, Pápa alpolgármesterét.
A pápai Esterházy-kastélyban az öt nemzetközi humanitárius lovagrend nagymestere elvégezte a szövetségkötési szertartást, ezzel hivatalosan is megalakult a Kavalier Penta Liga. A közös szervezetnek Klaus Blos, a Teuton Lovagrend nagymestere lett a vezetője.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet