Tavaszváró nyílt nap az állatvédőknél


2017-03-27 12:55:01  | cikk: ha  | 
A pápai állatvédők csoportja egy nyitott, befogadó közösség - s nemcsak a négylábúakkal. Egyre többen támogatják munkájukat és nagyon sok fiatal is csatlakozott a Pápai Humán Állatvédő Egyesülethez a közösségi szolgálat keretében, vagy egyszerűen csak az állatszeretetből. Így van ezzel Horváth Evelin is, aki Ábel nevű kedvencével tölt sok időt az egyesület Szabó Dezső utcai telephelyén. Evelin elmondta, hogy otthon nem lehet állata, ezért a menhelyen levő kutyusokat sétáltatja, játszik velük, időnként részt vesz a kennelek takarításában is.

Evelin és Ábel

Gáspár Enikő, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület elnöke elmondta, hogy tavaszi nyílt napjukat azért is szervezték, hogy felhívják egy kezdeményezésre a tulajdonosok figyelmét. A tavasz beköszöntével a párzási időszak után sokszorosára nő az elhagyott cica- és kutyakölykök száma. Épp ezért egy akciót hirdettek a tókerti állítorvosi rendelővel közösen: ott most április 30-ig a kedvezményes árú ivartalanítási műtét mellé az állatvédő csoport jóvoltából ingyen jár a chip. Szükség esetén az állatvédők anyagilag is támogatják az ivartalanítást.

A tavaszi nyílt nap jó eredménnyel zárult: örökbefogadtak három kutyát, érkeztek adományok és támogatók is szép számmal, egy kutyus sem unatkozott, mindig volt társaságuk a gazdikra váró négylábúaknak.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-12 22:22:43

Kávészünet a költészet napján


2018-05-04 12:24:22

Városi ballagás: megújult környezet, más útvonal


2018-07-02 21:39:28

Fotovoltaikus rendszert építenek ki az Acsádyban


2018-05-15 20:25:13

A család szerepe az Ószövetségben