Dohányzásról való leszoktató program a Bázisrepülőtéren


2017-03-29 19:10:20  | cikk: Babos Petra  | Az Egészségfejlesztési Iroda Farkasgyepű az MH Pápa Bázisrepülőtérrel együttműködve komplex munkahelyi egészségfejlesztési programot valósít meg, melynek része a honvédségi dolgozók dohányzásról való leszokásának támogatása. Az MH Pápa Bázisrepülőtér Magyarország három, magyar üzemeltetésű aktív katonai reptereinek egyike. A Bázisrepülőtér vezetése törekszik a személyi állomány egészségének megőrzésére. Elkötelezett az egészséges életmódra való nevelésben, így dolgozói egészségügyi állapotának megóvásában is, ezért kész segítséget nyújtani azoknak a kollégáknak, akik szeretnének felhagyni káros szenvedélyükkel, a dohányzással. A katonáktól a társadalom magas szintű erkölcsi felelősséget, érték- és normakövetést vár el – derült ki az MH Pápa Bázisrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
Szász Gábor és Lautner Judit tartott sajtótájékoztatót a honvédségi dolgozók dohányzásról való leszoktatásáról
Az alakulat dolgozói az Allen Carr csapat segítségével próbálnak leszokni a füstölésről, akik a nemzetközileg ismert és sikeres módszer mellett, a nyitottságuk és rugalmasságuk miatt tették le voksukat teljes egyetértésben az EFI Farkasgyepű és MH Pápa Bázisrepülőtér vezetése. A 60 országban működő Allen Carr módszerrel az elmúlt 34 évben már milliók hagytak fel káros szenvedélyükkel, a dohányzással, köztük olyan sztárok, mint Sir Anthony Hopkins, Oprah Winfrey, Demi Moore, Ashton Kutcher, Gianluca Vialli vagy Stefano Gabbana. Néhány éve már Magyarországon is elérhető ez a módszer, amivel könnyen, szenvedés nélkül, akár egyetlen nap alatt le lehet szokni a dohányzásról. A program része egy egy napos pszichoterápia, ahol tisztába teszik azokat a tévhiteket, amelyek minden dohányost lelki fogságban tartanak, és megszüntetik a mentális függőséget. Allen Carr dohányzást leszoktató módszere hatásos, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a szemináriumon résztvevők 90%-a végleg le tud szokni a dohányzásról – emelte ki Szász Gábor, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ vezető tanácsadója.
Teljesen más megközelítést kínál a leszokni vágyó dohányosoknak, mint a hagyományos módszerek
Lautner Judit, az EFI Farkasgyepű irodavezetője elmondta, a Bázisreptérrel 2014-ben kötöttek egy együttműködési megállapodást, mely szerint komplex egészségfejlesztési programot valósítnak meg, s ennek része a dohányzásról való leszoktató program is.
-Először állapotfelméréssel kezdtünk, ahol a dohányosok arányát szűrtük. Mindenképpen szükségét láttuk ezen program megvalósításának. Szerveztünk egészségnapokat és szakorvosi szűréseket is – hangsúlyozta az irodavezető, hozzáfűzve, a programban résztvevő honvédségi dolgozók jó példát mutathatnak minden olyan személy számára is, akiknek a leszokás eddig szintén nehézséget okozott.
Lautner Judittól megtudtuk, a katonai állomány közel harminc százaléka rendszeresen dohányzik, nagyobb részben a férfiak.
A MH Pápa Bázisrepülőtéren tartott egynapos szemináriumon húszan vettek részt. A tervek szerint az együttműködés a jövőben is folytatódik további leszoktató előadásokkal.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-10 12:10:34

Újabb szakaszt vontak munka alá a Jókai utcán


2018-07-04 21:44:58

Semmelweis-napi köszöntő a kórházban


2018-06-24 10:01:21

Fúvós koncert és flamenco táncoktatás


2018-04-10 12:48:56

Gőgös Zoltán jobb eredményt várt