Angol továbbképzés a Petőfiben


2017-04-06 19:58:18  | cikk: Babos Petra  | A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium angol nyelvi munkaközösségének szervezésében tankönyvbemutatón vehettek ma részt a város és a környék általános, közép-, és nyelviskoláiban tanító angoltanárok Juhos Erika, az Oxford University Press Kiadó területi képviselője vezetésével.
A petőfisek műsorral kedveskedtek
A résztvevőket a gimnázium diákjai köszöntötték egy rövid műsorral, melyet az angol kiejtési verseny és az idegen nyelvi Ki mit tud? petőfis versenyzői adtak elő.
Juhos Erika tartotta a továbbképzést
A következő tanévre való készülés során kiemelt fontosságú a megfelelő tankönyvek kiválasztása, melyhez minden bizonnyal nagy segítséget nyújtott a foglalkozás. A műhelymunka keretében elsősorban olyan módszertani ötletekkel, tevékenységekkel ismerkedhettek meg a résztvevők, amelyek a nyelvtanulás mellett a diákok és velük együtt a tanárok digitális készségeit is fejlesztik. A most iskoláskorú generációnak már teljesen természetes az online anyagok, az internet, a közösségi hálók használata. Alkalmazásokat töltenek le a világhálóról, információkat keresnek, olvasnak, könnyedén feltöltenek, letöltenek bármit, amire szükségük van, vagy érdekli őket. Fontos, hogy a pedagógusok is lépést tartsanak a fejlődéssel, magukévá tegyék és használják a digitális tananyagok adta lehetőségeket. A diákok is szívesebben tanulnak, motiváltabbak, ha a tanár használ digitális anyagot is az óráján. Ez a bemutató és műhelymunka megmutatta az ezekben rejlő lehetőségeket, alternatívákat kínált a nyomtatott tankönyv mellé. Az interaktív táblás tananyagok a tankönyvön és a munkafüzeten kívül számos egyéb kiegészítő anyagot tartalmaznak: játékokat, dalokat, videókat, interaktív feladatokat. Ezekkel is megismerkedhettek a jelenlévő tanárok az Oxford kiadó jóvoltából – tájékoztatta hírportálunkat Bognár Anita, az angol nyelvi munkaközösség-vezető.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!