Érdekes előadások a Türr "Komoly napján"


2017-04-12 20:15:45  | cikk: pi-pa  | A Türr István Gimnáziumban több évtizedes hagyomány, hogy a könnyed, vidám programokkal teli iskolanap mellett úgynevezett „Komoly napot” is tartanak. Ennek során a diákok számtalan érdekes előadás közül választhatnak, melyeknek többségét komoly eredményeket elért, szakmájukban nagy elismerésnek örvendő, volt türrös diákok tartják.
A gimnázium mai „Komoly napján” sem volt ez másként, a nagy múltú intézmény diákjai 10 téma közül választhatták ki az őket leginkább érdeklő előadást.
Ács Attila mérnökinformatikus 2010-ben végzett a Türrben, és a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatta tanulmányait. Előadásában az egyetemi élet mindennapjairól, annak pozitívumairól és negatívumairól beszélgetett a diákokkal, illetve saját tapasztalatai alapján számolhatott be arról is, hogy milyen érzés oktatóként részt venni az egyetem tevékenységében. Ács Attila elmondta, örömmel jött vissza egykori iskolájába, ahol nagyon jó alapokat kapott a későbbi tanulmányaihoz. Különösen hálásan gondol vissza Eppelné Csizmadia Katalinra, Eppel Ferencre és Rosta Attilára.
Szintén türrös öregdiákként érkezett a programra dr. Fülöp András, a Semmelweis Egyetem docense, aki Mindennapi ismerősünk a gyulladás címmel tartott előadást az érdeklődő fiataloknak. Hangsúlyozta, mindenkinek fájt már a torka, volt már sportsérülése, mely esetekben gyulladás alakul ki a szervezetünkben. A neves szakember előadásában felvázolta, hogy mindezt hogyan érzékelik a sejtek, hogyan válaszolnak a gyulladásra, mi is történik ilyenkor valójában a szervezetben. Dr. Fülöp András elmondta, pályaválasztásában nagy szerepe volt a gimnáziumban zajló magas színvonalú oktató munkának, főként a biológia oktatásnak. Szeretettel gondol vissza Pados Gyuláné, Gizi nénire, aki az első években tanította és Pénzes Ferencre, aki felkészítette az egyetemi felvételijére. A Türre úgy gondol vissza, mint fantasztikus hangulatú iskolára, ahová nagyon szeretett járni, és reméli, hogy a mai fiatalok is hasonlóan szeretik a gimnáziumot.
Az iskola „Komoly napján” az említett témák mellett előadás hangzott el többek közt a külföldi tanulási és munkalehetőségekről, az állatorvosi és fogorvosi munkáról és pszichológiával kapcsolatos kérdésekről is.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-27 08:45:17

Isten közelsége Rembrandt rézkarcain


2018-03-03 19:07:41

Országos idegennyelvi verseny a Türrben


2018-03-22 17:39:26

Víz világnapja az uszodában


2018-05-09 20:42:30

Beszámolókat fogadtak el a részönkormányzatok