Érdekes előadások a Türr "Komoly napján"


2017-04-12 20:15:45  | cikk: pi-pa  | A Türr István Gimnáziumban több évtizedes hagyomány, hogy a könnyed, vidám programokkal teli iskolanap mellett úgynevezett „Komoly napot” is tartanak. Ennek során a diákok számtalan érdekes előadás közül választhatnak, melyeknek többségét komoly eredményeket elért, szakmájukban nagy elismerésnek örvendő, volt türrös diákok tartják.
A gimnázium mai „Komoly napján” sem volt ez másként, a nagy múltú intézmény diákjai 10 téma közül választhatták ki az őket leginkább érdeklő előadást.
Ács Attila mérnökinformatikus 2010-ben végzett a Türrben, és a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatta tanulmányait. Előadásában az egyetemi élet mindennapjairól, annak pozitívumairól és negatívumairól beszélgetett a diákokkal, illetve saját tapasztalatai alapján számolhatott be arról is, hogy milyen érzés oktatóként részt venni az egyetem tevékenységében. Ács Attila elmondta, örömmel jött vissza egykori iskolájába, ahol nagyon jó alapokat kapott a későbbi tanulmányaihoz. Különösen hálásan gondol vissza Eppelné Csizmadia Katalinra, Eppel Ferencre és Rosta Attilára.
Szintén türrös öregdiákként érkezett a programra dr. Fülöp András, a Semmelweis Egyetem docense, aki Mindennapi ismerősünk a gyulladás címmel tartott előadást az érdeklődő fiataloknak. Hangsúlyozta, mindenkinek fájt már a torka, volt már sportsérülése, mely esetekben gyulladás alakul ki a szervezetünkben. A neves szakember előadásában felvázolta, hogy mindezt hogyan érzékelik a sejtek, hogyan válaszolnak a gyulladásra, mi is történik ilyenkor valójában a szervezetben. Dr. Fülöp András elmondta, pályaválasztásában nagy szerepe volt a gimnáziumban zajló magas színvonalú oktató munkának, főként a biológia oktatásnak. Szeretettel gondol vissza Pados Gyuláné, Gizi nénire, aki az első években tanította és Pénzes Ferencre, aki felkészítette az egyetemi felvételijére. A Türre úgy gondol vissza, mint fantasztikus hangulatú iskolára, ahová nagyon szeretett járni, és reméli, hogy a mai fiatalok is hasonlóan szeretik a gimnáziumot.
Az iskola „Komoly napján” az említett témák mellett előadás hangzott el többek közt a külföldi tanulási és munkalehetőségekről, az állatorvosi és fogorvosi munkáról és pszichológiával kapcsolatos kérdésekről is.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-11-08 16:26:17

Vár a Közgáz!


2017-11-13 10:23:03

Jakupcsek Gabriella Pápán járt


2017-10-15 13:16:58

Madarak, tájképek és koncertek — László Ákos fotói a színházban


2017-10-11 11:06:56

Örökös Boldog Iskola lett az Erkel