Érdekes és játékos feladatok a Szakmák Éjszakáján Pápán


2017-04-22 19:32:20  | cikk: Babos Petra  | Az országban működő 44 szakképzési centrum április 21-én a „Szakmák éjszakája” rendezvényével második alkalommal nyitotta meg a szakképző iskolák kapuit, tanműhelyeit, az általános iskolás, a középiskolás érdeklődő fiatalok, a pályaválasztás- és pályamódosítás előtt állók előtt, egyben remek szórakozási lehetőséget nyújva felnőtteknek, családoknak is egyaránt.
A Szakmák Éjszakája országos programba az idén 388 iskola kapcsolódott be 4004 programjavaslatával.
A programhoz az idei évben is csatlakozott a pápai szakképzési centrum két intézménye is, a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája és a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma. A szervezők 18 és 22 óra között vártak a kicsiket és a nagyokat egyaránt, törekedve arra, hogy a látogatók az intézményben oktatott szakmákba betekintést nyerhessenek játékos formában.

Vidám feladatok a Közgázban
A Közgázban az oktatott szakmai tantárgyakhoz kapcsolóan szerveztek 17 állomáson feladatokat.
Kissné Dernóczi Edit, a közgazdász munkaközösség-vezetője elmondta, igyekeztek az este programját úgy összeállítani, hogy az érdeklődők az általuk oktatott szakmákkal ténylegesen megismerkedjenek. A logisztikai képzésüket a logisztikai eszközök bemutatásával próbálták az érdeklődőkkel megismertetni, így többek között megrendezték a békák versenyét, melynek során bóják között kellett haladni, de zongorázni is kellett a billentyűzeten, ami az irodai titkároknak elengedhetetlen, és könyvelési, gazdálkodási feladatok is vártak a diákokra.
Kissné Dernóczi Edit kiemelte, remélik, a rendezvénnyel hozzájárultak a hetedikes diákok pályaválasztásának megkönnyebbítéshez azzal, hogy bepillanthattak a Közgázban folyó oktatásba.
Rácz Klaudiával a Közgázban találkoztunk. Mint mondta, neki nagyon tetszik a Közgáz, s az ott oktatott tantárgyak is. Az ügyvitel érdekli, de nagyon tanulságos és szórakoztató is volt számára, hogy hogyan kell megjelenni egy állásinterjún. Kiváló ötletnek tartja ezt a kezdeményezést, szerinte izgalmas dolog, hogy éjszaka ellátogathattak az iskolába. Legjobban az etikett tetszett neki, ahol bemutatták a diákok, hogy hogyan illik viselkedni.
Az Acsádyban Mohó László szakmai tagintézményvezető-helyettes elmondta, a Szakmák Éjszakája a pályaorientációs programjaik között az egyik legkiemelkedőbb, ahová a hetedikes diákokat és szüleiket várták elsősorban. Mint mondta, az est során az intézményben lévő 15 szakképesítéshez tartozó játékos feladatokkal várták az érdeklődőket.
A légzsákrobbantás
A vidám helyszínek között volt zöldség-gyümölcs felismerés, fafaragás, világítótestek összehasonlítása, paintball, légzsákrobbantás, de egészségügyi szűréseken is részt vehettek a látogatók. Akik pedig megéheztek, azokat a szakács tanulók jóvoltából a vendéglátós diákok kínálták meg az aulában finom fokhagymakrém levessel és cukkinis, mogyorós, füstölt sajtos hollandi mártásos tésztával. Desszertként pedig meggyes-kivis panna cottát tálaltak.
A Szakmák Éjszakája rendezvényei idén is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az érdeklődők hasznos információkkal gazdagodhattak, s mindeközben még játszhattak is és jól érezhették magukat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-03 18:35:09

Népdaléneklési verseny a Kultúr-Kuckóban


2018-02-04 10:31:11

Örökség serleg az Erkel iskolának


2018-06-09 07:31:59

40 éves a Fáy lakótelepi óvoda


2018-04-12 15:34:16

Platánfa ültetés a Kisligetben