Sikeres volt a német szépkiejtési verseny


2017-04-24 22:37:56  | cikk: Babos Petra  | Ülésezett a Pápa Városi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Pillerné Fódi Ilona elnök az első napirend kapcsán elmondta, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatói állására egy pályázat érkezett.
-A PNNÖ képviselő testülete a nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola intézményvezetői állására Ferenczi Kálmán által benyújtott pályázatot megismerte, a pályázó kinevezését támogatja – mondta az elnök.
A második napirendi pontban a nemrégiben megrendezett német szépkiejtési versenyről esett szó. Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes a program kapcsán elmondta, a PNNÖ már hosszú évek óta megrendezi a versenyt a Pápa és környéke általános és középiskolásai részére.
-Idén is sokan éltek a lehetőséggel, hiszen 5 általános és 4 középiskola 25 tanulója vett rész a délutáni programon. A megmérettetésre előzetesen egy szabadon választott szöveggel készültek a diákok. Az első fordulóban ezt a hozott szöveget adták elő, majd a második fordulóban a helyszínen kapott ismeretlen szöveget kellett felolvasniuk. Dialektus kategóriában egy diák indult. A zsűri német tanárokból, az önkormányzat elnökéből és anyanyelvi német tagokból állt össze. Az általános iskolások szövege a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódott, míg a nagyobbak újságcikket olvastak fel legjobb tudásuk és kiejtésük szerint. A nyertesek oklevelet és értékes könyvjutalmat kaptak – tájékoztatott az elnökhelyettes.
Vegyes ügyek keretében elmondták, hogy megérkezett a feladatalapú támogatás erre az évre, ami összesen 1. 472.000 Ft.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!