Véget ért az NB II-es sakk bajnokság


2017-04-26 15:21:40  | cikk: Haraszti Gábor  | A zalaegerszegi Baki Agrocentrum csapata ellen hazai pályán befejezte az NB II-es sakk bajnokságot a Szabadgyalog SE. A pápaiak a 1-11-es leülési arányt felülírva bravúros, 7-5-ös győzelemmel búcsúztak az évadtól, ami azt jelentette, hogy Margl Rolandék kivívták a jövő évi NB II-es tagságot. Kiss Csaba elnök szerint megérdemelten lehetnek tagjai a következő szezonban is a mezőnynek, ahol – amennyiben sikerül megerősíteni a keretet – akár a középmezőnyt is megcélozhatják.
- Nyolc döntetlen mellett hárman is nyerni tudtak az idényzárón, mellyel magabiztosan bennmaradtunk, a bajnokságban így két győzelem, két döntetlen, hét vereség lett a mérlegünk - értékelt az egyesület elnöke. Első táblán Margl Roland veretlen maradt a szezon során, legalább 50 százalék felett Domonkos Eszter, Varga Gyula, Janus Tamás és Balogh Bálint és Csuta László teljesített. Ha jövőre együtt marad a társaság és munkahelyi és egyéb elfoglaltságok nem szólnak közbe, meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt, sőt ha tudunk minőségi játékosokkal erősíteni, akár a középmezőnyben is megragadhatnánk.
Kiss Csaba hozzátette, a tavasz folyamán is több megmérettetés vár rájuk, részt vesznek például a Dibusz László Emlékversenyen valamint a celldömölki Ság Hegy Kupán. Nyáron pedig az ajkai Borostyán Kupára valamint egy veszprémi FIDE versenyre utaznak.

Képek:


Címkék: sakk
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-08-03 17:36:36

Nem tudják vállalni az NB II-t