Carpathian Couriers Race: Marokkói és olasz siker Pápán


2017-05-03 07:18:45  | cikk: Haraszti Gábor  | Idén negyedszer volt magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek. Az idei bajnokságon 23 csapat vett részt Lengyelországból, Németországból, Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából és persze Magyarországról. A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában. Az idei versenysorozat egy nappal rövidebb volt, két lengyelországi szakasz után a záró futamot Veszprém és Pápa között rendezték, a végső helyezések a 146 kilométeres etap után a Várkertfürdő előtti célegyenesben dőltek el. A magyar szakasz során többen kisebb szökési kísérlettel próbálkoztak, de az olasz csapatok által kontrollált főmezőny valamennyit megfogta. Mintegy 50 kilométerrel a vége előtt egy 13 fős sor lépett el, benne Móricz Dániellel (MugenRace Team Veloki). Sokáig úgy tűnt, hogy ez lehet a győztes támadás, de 400 méterrel a vége előtt a mezőnyhajrára készülők utolérték őket. A hajrát végül a marokkói Ahmed Amine Galdoune (Delio Gallina Colosio) nyerte a szlovén Ziga Jerman (ROG-Ljubljana) és a holland Bob Olieslagers (Metec-TKH) előtt. Móricz Dániel, Filutás Viktor és Bertalan Balázs egyaránt a főmezőnnyel ért célba. A közel 130 fős mezőnyben egyedüli magyarként a Mugen Race Team Veloki tagjait is köszönthettük. A csapat színeiben Filutás Viktor a 37., Móricz Dániel az 58., míg Bertalan Balázs a 65. lett. Stubán Ferenc, a Mugen Race Team Veloki sportigazgatója elégedett volt a magyar kerekesek eredményeivel, mint mondta, számukra jó felkészülés volt ez a megmérettetés az év egyik legfontosabb versenye, a Tour de Hongrie előtt.
- Öt versenyzővel vágtunk neki az idei szakaszoknak, közülük hárman tudták sikeresen befejezni a versenyt, volt egy szép egyéni eredményünk is, Filutás Viktor a hegyi hajrá összetett pontversenyében harmadik lett. Kis csapat vagyunk, de igyekeztünk felvenni a versenyt a nagyobb kerékpáros nemzetekkel. A 23 csapat közül a 17. helyen zártunk, ami nem rossz teljesítmény. Megyünk és dolgozunk tovább, sok feladat vár még ránk idén, köztük a számunkra nagyon fontos Tour de Hongrie.
A díjátadót valamivel 15 óra után a Sportcsarnok előtti területen rendezték, a célkapuba érkezés után kiderült, hogy az összetett állása már nem változott, a második mezőnyszakaszt nyerő olasz Alessandro Pessot (Cycling team Friuli) győzedelmeskedett a lengyel Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) és a német Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) kettősét megelőzve. A díjak átadásában Unger Tamás alpolgármester is közreműködött.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-22 15:52:33

Tornaverseny a Munkácsyban


2018-02-21 10:55:44

Öt csapat közül kerül ki a Télutó Kupa bajnoka


2018-05-20 13:45:24

A kiállítás megpecsételte a Perutz sorsát


2018-03-30 12:08:45

Dobogós csapathoz utazik a Perutz FC