Kézilabda az integráció jegyében


2017-05-03 14:15:41  | cikk: Haraszti Gábor  | A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a Weöres iskola tornatermében rendezte meg országos egyesített kézilabda tornáját. A verseny célja a versenyzési és élményszerzési lehetőség biztosítása az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, a speciális olimpia mozgalom és a kézilabda sport népszerűsítése valamint sport tapasztalat szerzése volt. A bajnokság a szokásoknak megfelelően divízionálással indult, azaz a benevezett csapatokat a teljesítmény figyelembevételével alcsoportokba, úgynevezett divíziókba sorolták. A versenyre öt csapat, három pápai, egy tordasi és egy budapesti együttes nevezett – tájékoztatta hírportálunkat Czoborné Kilián Ildikó, kézilabda szakágvezető.
- A speciális olimpiai mozgalom az értelmi fogyatékosok versenye. Az integráció jegyében az épek és a fogyatékkal élők együtt sportolnak, kézilabda tornánkon sem volt ez másképp, a pályán egyszerre három partner és négy SO sportoló kézilabdázott. Úgy gondolom, az ép és a sérült sportolók jól megtalálták a közös hangot a pályán és azon kívül is, a fogyatékkal élők számára nagyon fontos a mozgás és sokat tanulhattak a partnerjátékosoktól. Azt szerettük volna, hogy ezek a fiatalok és idősebb játékosok minél több játéklehetőséghez jussanak, ezért dupla körmérkőzést játszottunk. A pápaiak számára jól sikerült a verseny, hiszen mindkét divízióban elsők lettek és több különdíjat is bezsebeltek – tájékoztatott a szakágvezető.

Eredmények:
I. divízió
1. Pápa I.
2. Pápa III.
3. Hársfa SE Budapest

II. divízió
1. Pápa II.
2. Tempo SE Tordas

Különdíjasok:
I. divízió
Gólkirály: Velkei István (Budapest) 12 gól
Legjobb játékos: Kiss István (Pápa I.)
Legjobb kapus: Horváth Enikő (Pápa III.)

II. divízió
Gólkirály: Péter Benedek (Pápa II.) 8 gól
Legjobb játékos: Gulyás Károly (Tordas)
Legjobb kapus: Lakatos Szilvia (Pápa II.)

Képek:


Címkék: kézilabda
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-28 19:58:52

Cél az önfeledt játék