Kisgyermekek jártak a Lovasiskolában


2017-05-12 16:01:03  | cikk: Babos Petra  | Hangos gyermekzsivaj, tapsolás és éljenezés töltötte meg ma délelőtt a Pápai Lovasiskolát. A Lovasmajális hagyományos programja már hosszú évek óta, hogy pénteken az apróságok látogatnak ki a Lovasiskolába, hogy ízelítőt kapjanak a hétvége programjából. A nyílt napon idén közel 300 óvodás és kisiskolás járt.
Kocsis László, a Lovasiskola üzemeltetője, a program főszervezője hírportálunk érdeklődésünkre elmondta, a nyílt nappal nemcsak az érdeklődés felkeltése a cél, hanem az is, hogy a gyerekek már egész fiatal korban közelebb kerüljenek a lovakhoz és a lovagláshoz, s így később nagyobb eséllyel térjenek majd vissza a Lovasiskolába, s válasszák egyik kedvelt sportáguknak a lovaglást, a fogathajtást.
A Pápai Lovas Club tagjai díjugratással és középkori lovagi tornával kápráztatták el a gyermekeket, akik tapsoltak és sikongattak örömükben. Természetesen az apróságok fel is ülhettek a lovakra, és megsimogathatták a számukra igencsak hatalmasnak tűnő állatokat.
Mindezek mellett korhű ruhákat, fegyvereket és sisakokat is felpróbálhattak, ami szintén nagy öröm volt számukra.
A nyílt nap ízelítőt adott a hétvége programjaiból. A Lovasmajálison szombaton gyerekügyességi verseny, póni galopp, pásztorkutya bemutató, fogathajtó verseny, lovak szabadon idomítása és csikós bemutató várja a látogatókat. A lovassportok szerelmesei vasárnap is ellátogathatnak a Lovasiskolába, hiszen számos díjugrató versenyszám szórakoztatja majd az érdeklődőket.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!