Három pápai dobogós helyezés díjugratásban


2017-05-15 16:31:42  | cikk: Haraszti Gábor  | A díjugrató versenyszámokkal zárult a Lovasiskolában a hetedik alkalommal megrendezett Lovasmajális. A háromnapos lovasünnepre idén is sokan voltak kíváncsiak, pénteken az óvodai és általános iskolás csoportokat fogadták a szervezők, másnap pedig a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit a rendezvény, a lovas show műsorok keretein belül volt pusztaötös- és csikós bemutató, lovak szabadon idomítása, emellett pásztorkutyák bemutatója, fogathajtó verseny, illetve a gyerekek számára szabadidős ügyességi feladatok szintén színesítették a palettát. A záró napon az elmúlt évekhez képest kevesebb lovas részvételével rendezték meg a díjugrató bajnokságot, melyen 57 startot regisztráltak a szervezők.
- A mi bajnokságunkkal egyidőben Győr-Moson-Sopron megyében regionális versenyt rendeznek, ezzel is magyarázható, hogy visszaesett a nevezői létszám – tudtuk meg Kocsis László szervezőtől. A szövetség felé a közeljövőben javasolni fogom, hogy ilyen keresztbeszervezések ne legyenek, senkinek nem jó, ha ez az amúgy sem nagy lovas társadalom kis területen belül két vagy akár háromfelé is oszlik. A mai megmérettetésen a versenyszámok között úgy gondolom, minden korosztály megtalálta a számára legideálisabbat, 90-től 120 centiméterig voltak az akadályok, a 120 centiméteres kategória a Bőhm Róbert Emlékverseny nevet viselte. A nagyobb számokban volt a több induló, az ifjúságiaknál viszont sajnos mindössze egyetlen egy nevezés érkezett.
A pápaiak közül Boda Sára egy harmadik és egy negyedik, Halász Krisztina egy második és szintén egy negyedik hellyel gazdagodott. R105 kategóriában Tóth Gergely második helyezést szerzett, míg Czuczai Natália legjobb eredménye egy ötödik helyezés lett.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-12 16:39:56

A Közgáz jutott a megyeire


2018-01-27 14:51:14

Tornagyőztes az U10


2018-01-27 11:53:47

Közel volt a bravúr


2018-05-16 17:10:26

198 induló az idei túlélőfutáson