Három pápai dobogós helyezés díjugratásban


2017-05-15 16:31:42  | cikk: Haraszti Gábor  | A díjugrató versenyszámokkal zárult a Lovasiskolában a hetedik alkalommal megrendezett Lovasmajális. A háromnapos lovasünnepre idén is sokan voltak kíváncsiak, pénteken az óvodai és általános iskolás csoportokat fogadták a szervezők, másnap pedig a nagyközönség számára is megnyitotta kapuit a rendezvény, a lovas show műsorok keretein belül volt pusztaötös- és csikós bemutató, lovak szabadon idomítása, emellett pásztorkutyák bemutatója, fogathajtó verseny, illetve a gyerekek számára szabadidős ügyességi feladatok szintén színesítették a palettát. A záró napon az elmúlt évekhez képest kevesebb lovas részvételével rendezték meg a díjugrató bajnokságot, melyen 57 startot regisztráltak a szervezők.
- A mi bajnokságunkkal egyidőben Győr-Moson-Sopron megyében regionális versenyt rendeznek, ezzel is magyarázható, hogy visszaesett a nevezői létszám – tudtuk meg Kocsis László szervezőtől. A szövetség felé a közeljövőben javasolni fogom, hogy ilyen keresztbeszervezések ne legyenek, senkinek nem jó, ha ez az amúgy sem nagy lovas társadalom kis területen belül két vagy akár háromfelé is oszlik. A mai megmérettetésen a versenyszámok között úgy gondolom, minden korosztály megtalálta a számára legideálisabbat, 90-től 120 centiméterig voltak az akadályok, a 120 centiméteres kategória a Bőhm Róbert Emlékverseny nevet viselte. A nagyobb számokban volt a több induló, az ifjúságiaknál viszont sajnos mindössze egyetlen egy nevezés érkezett.
A pápaiak közül Boda Sára egy harmadik és egy negyedik, Halász Krisztina egy második és szintén egy negyedik hellyel gazdagodott. R105 kategóriában Tóth Gergely második helyezést szerzett, míg Czuczai Natália legjobb eredménye egy ötödik helyezés lett.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-06-27 14:15:25

Nyári vízilabda tábor


2017-08-25 09:11:13

Sérüléshullám nehezíti a Perutz FC dolgát


2017-09-15 09:07:53

Elégedett világbajnoki szereplésével a szkanderes


2017-10-13 10:07:28

Két gyors gól döntött