Tudás, munka és szerencse - Dr. Vajda Péter volt a GYFGK vendége


2017-05-15 20:22:11  | cikk: ha  | Dr. Vajda Péter volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó kör májusi összejövetelének vendége. Az egykori refis diák örömmel fogadta a meghívást, annál is inkább, hisz a pápai evangélikus gyülkezet tagja volt, itt is konfirmálkodott, ha hazajön, akkor ma is részt vesz az istentiszteleteken. Ma már családjával Bécsben él, ott dolgozik környezetvédelmi szakértőként.

Dr. Vajda Péter 1999-ben érettségizett a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában. A Refiben kedvenc tárgya a történelem és a földrajz volt, s ezek meg is határozták pályafutását. Az ELTE-n szerzett jogi diplomát, de nem a klasszikus jogászi pálya vonzotta, inkább a környezetvédelem irányában indult el. Dolgozott Budapesten a Környezetvédelmi Felügyelőségen, majd egy nemzetközi szakértői pályázat keretében Brüsszelbe került, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságán volt szakértő. 2012-ben költözött Bécsbe, s ma is ott dolgozik az Energiaközösség titkárságán környezetvédelmi szakértőjeként.


Dr. Vajda Péter beszélt arról, hogy szerinte a karrierhez szükség van tudásra, munkára és szerencsére is. Gyakran jár vissza a Refibe előadást tartani, s mindig hangsúlyozza a fiataloknak, hogy a tudás elengedhetetlen és elvitathatatlan. Aki előbbre szeretne jutni, annak sokat kell tanulnia, de persze kell a szerencse is, hogy jó helyen legyünk jó időben, tette hozzá. Ha megvan az álommunka, akkor pedig nagyon sokat kell dolgozni, de a szakmai kompetenciák folyamatos fejlesztése és a nyelvtudás az alap, mondta jótanácsul az érdeklődőknek.

A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör következő összejövetele június végén lesz majd.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!