Palánta és vetőmag rászoruló családok kertjeibe


2017-05-17 15:14:01  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | Közel 120 tő paradicsom és paprika palántát, és 70 csomag vetőmagot juttatott el ma délelőtt rászoruló családokhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja a Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület segítségével. A részben csoport által vásárolt, részben Nagy Csaba celldömölki termelő felajánlásából származó palántákat és vetőmagokat Sebestyén Zoltán, az egyesület elnöke vette át az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban, majd a szeretetszolgálat munkatársaival együtt adták át Adorjánházán és Egeralján élő rászoruló családok, egyedülálló nyugdíjasok részére.
A máltai csoport és a marcal-völgyi kistelepülések közösségének fejlesztésén, rászorulóinak megsegítésén fáradozó egyesület együttműködése egy éve kezdődött. Az azóta eltelt időben a közös munkának köszönhetően több alkalommal tudtak ruhaneműt, bébiételt és tartós élelmiszert osztani a térségben élő nehéz sorsú családoknak, emellett egy szervátültetett kislány családját is segítették közösen.
A Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület most célul tűzte ki, hogy új életet varázsol a települések néhány, évek óta nem művelt kertjébe, segítve ezzel az ott élő családokat abban, hogy rendszeresen friss zöldség jusson az asztalukra. A kezdeményezéshez segítséget kértek a pápai máltai csoporttól, akik vállalták, hogy megvásárolják a szükséges palántákat és vetőmagokat.
Az egyesület a napokban segédkezik a veteményesek rendbetételében, emellett szombaton adományosztást rendeznek a máltai csoporttól kapott 120 kilogramm lisztből, 20 kilogramm száraztésztából és több zsáknyi ruhaneműből.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-03 23:10:55

Hátrom ittas sofőr, négy baleset, több száz ellenőrzött jármű


2018-07-18 22:18:17

A Nyolcadik utcában dolgozik a Városfejlesztő Társaság kivitelezői csoportja


2018-03-21 21:59:19

Kövek


2018-06-17 09:34:30

Öt új elem az értéktárban