Barangolás a mesék csodálatos világában


2017-05-17 21:05:28  | cikk: ha  | 
Hagyományteremtő szándékkal szervezett mesevetélkedőt a Jókai Mór Városi Könyvtár. A megmérettetésre a pápai és a járási iskolákból is jelentkeztek tanulók. Voltak résztvevők a Weöresből, a Gyurátzból, a Tarczyból, a Munkácsyból, a Szent Istvánból, valamint mezőlaki, nemesszalóki és vaszari diákok is indultak a megmérettetésen. Az első, iskolai fordulóba bárki nevezhetett, a részvétel feltétele természetesen az olvasás volt. Pap Gabriella elmondta, a verseny célja, hogy a jó mesékkel és a játékos feladatokkal visszacsábítsák a gyerekeket a könyvtárba, vonzóbbá tegyék számukra az olvasást.

Feleletválasztós feladat is volt

Andersen-, La Fontaine-, Grimm- és Benedek Elek-meséket, valamint mondákat kellett elolvasniuk a résztvevőknek, ehhez kapcsolódott egy feladatlap többek közt totóval, szólásmagyarázattal, párosítással. A legügyesebbek vehettek részt a könyvtárban szervezett döntőben. 20 kisdiák mérhette össze tudását, 3-6. osztályosig. A feladatok itt is a már korábban elolvasott mesékhez kapcsolódtak: totó, képválogató és igaz-hamis sorozat is szerepelt a fejtörők közt.

A zsűri tagjai Váminé Molnár Emma gyerekkönyvtáros, Katona Irén zenei könyvtáros és Pap Gabriella szervező könyvtáros voltak. A feladatlapok értékelése után kialakult a végső sorrend. Első helyen Döbrönte Boglárka, a Mezőlaki Arany János Általános Iskola diákja végzett. Második lett Papp Réka, szintén Mezőlakról. A harmadik helyen holtverseny alakult ki Góczán Liliána és Tóth Márton közt - mindketten a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulói. Az első helyezett jutalma az, hogy térítésmentesen részt vehet a városi könyvtár nyári táborában, a többi helyezett pedig könyvjutalmat és apró ajándéktárgyat kapott.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-07 07:57:27

Országos tarczys siker mesemondásból


2018-05-31 23:15:12

Elfogadta a testület a beruházási kölcsönszerződést


2018-05-29 00:33:51

Gyerekek a repülőtéren


2018-04-04 11:51:08

Kezdődik a támfal felújítása