Alkotó kisközösségek kiállítása


2017-05-17 23:15:24  | cikk: ha  | 
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ fenntartásában működő kisközösségek éves alkotói munkájából nyílt ma tárlat a színházépület emeleti előterében. A tárlaton bemutatkozik a Terebesi Józsefné vezette Bakancsos Természetjárók Köre, a Lóky György irányította Éremgyűjtők Köre, a Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör, élén Somogyi Zoltánnal, a Tűsarok Foltvarró Klub Kovácsné Józsa Henrietta vezetésével, a Sámán Makett Klub Kis Istvánnal az élén, a Somfai Balázs által koordinált Várostörténeti Honismereti Kör és a két helyi alkotókból álló közösség, Horváth Lajos Képzőművész Köre és a Kiss László irányította 12-es színkör. A megnyitón részt vett dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő is. A rendezvényen néma főhajtással emlékeztek a Honismereti Kör korábbi vezetőjére, a pápai helytörténészek doyenjére, a nemrégiben elhunyt Huszár Jánosra.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő is részt vett a megnyitón

A kiállítást Kocsis Gyula, a közösségfejlesztési csoport vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Beszédében szólt a közösség erejéről, ehhez kapcsolódva idézte Kacziány Ödön festőművészt, aki azt mondta, hogy "alkotó művész az, akinek van saját eszménye, gondolata, ötlete, érzése, melyet az ő egyéni, saját művészi nyelvén színekben, formákban megvalósít". Így tehát a JMSZK kisközösségei is alkotó közösségek, mondta Kocsis Gyula, s alkotásaikban, tevékenységükben megjelenik a kreativitás is, ráadásul  mindezt közösen teszik.

Kocsis Gyula nyitotta meg a kisközösségek kiállítását

"Csak szervezett közösség válik alkotóerővé" - ezt a Rebrenau-gondolatot igazolják a pápai kisközösségek is, hisz együttes tevékenységük eredménye a kiállításon látható gazdag anyag. - Semmilyen kulturális munka nem képzelhető el közösségek nélkül - mondta Kocsis Gyula. - Az eredmények tükrében pedig látható, hogy jelentős kultúraközvetítő értéket képviselnek a különböző csoportok, s munkásságukkal a közművelődés mindennapi önképző, közösségi szerepében is kiemelkedő feladattal bírnak - tette hozzá.

Az alkotó kisközösségek kiállítása június 11-ig tekinthető meg

A kiállításon résztvevő kisközösségek közül két csoport jubilál idén. A Bakancsos természetjárók Körének jogelődje, a Textiles Természetjárók Köre 60 éve alakult, erre emlékeznek is az összeállított anyagban a bakancsosok. Terebesi Józsefné elmondta, hogy nagyon aktív közösség az övék, nagy létszámmal vesz részt tagság a kirándulásokon. Szerinte kellenek ezek a csoportok, ahol jól érezhetik magukat az azonos érdeklődésű emberek. A Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör idén 65 éves, ezt majd kiállítással ünnepli, most ezen a tárlaton az 50 éves Pápai Lovas Club előtt tisztelegnek a filatelisták a válogatásanyaggal.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-19 21:22:39

Éves szakmai tanácskozás a család-és gyermekjóléti szolgálatnál


2018-03-26 22:55:32

Idegen nyelvi Ki mit tud? a Közgázban


2018-06-17 19:32:00

Ocho Macho és Wellhello


2018-04-22 10:39:33

Föld napja a katolikus iskolában