Gumicsizma hajítás és traktor kerékcsere - Parasztolimpia az agrárexpón


2017-05-21 22:38:49  | cikk: Babos Petra  | A XXI. Pápai Agrárexpón szombaton és vasárnap szórakoztató családi programokkal is várták az agrárszakembereket és a nagyközönséget egyaránt. A kicsit hűvös, szeles idő ellenére mindkét napon sokan kilátogattak a mezőgazdasági szakkiállításra és vásárra. Az idei évben első ízben, hagyományteremtő szándékkal szerveztek parasztolimpiát vasárnap délelőtt, melyre bárki, aki kedvet érzett, jelentkezhetett.
Lázár Lilla rendezvényszervező elmondta, az agrárexpón elsősorban szakmai kiállítók vesznek részt, így elsősorban a szakmából várták az érdeklődőket. A szórakoztató programokat viszont igyekeztek úgy kialakítani, hogy a családok is megtalálják a számukra érdekes elemeket. Így szerveztek először parasztolimpiát, ahol különféle mezőgazdasági tevékenységek keretein belül játszhattak a résztvevők. Reményeik szerint, a vicces és játékos feladatok megnevettették a közönséget és a játékosokat is, s talán egyszer majd ők is fognak kereket cserélni egy traktoron.
A legifjabb versenyző
-Öt próbatétel várt a versenyzőkre, melyben volt hintóhúzás, terményzsákkal való futás, gumicsizma hajítás, traktor kerékcsere és bátorságpróba, amelyben a ló patáját kellett felemelni és megnézni. Úgy gondoljuk, a programnak nagy sikere volt, sokan tették próbára magukat és erejüket, a legfiatalabb résztvevőnk egy 4 és fél éves kisfiú volt, aki a gumicsizma hajításban vett részt. A legjobban teljesítők a mezőgazdasági szektor kiállítóinak ajándékait nyerték – tudtuk meg Lázár Lillától.
Bíró Lajos Rédéről érkezett a Pápai Agrárexpóra, ahol a traktorokon kívül a tenyészállatokat is megnézték. A fiatalember egyedül nevezett a traktor kerékcserére, hiszen mint mondta, úgy gondolta, hogy egyedül is megbirkózik a feladattal, ami természetesen sikerült is.
Bíró Lajos a traktor kerékcsere közben
A szervezők az idei évben is gondoltak a legkisebbekre, őket légvár, kalandpark, íjászat és kézműves foglalkozásokkal várták a hétvége folyamán.
Azok, akik a programok alatt, vagy a sok-sok érdekes látnivaló közt sétálgatva elfáradtak, a Gasztrofaluban pihenhették ki fáradalmaikat, ahol ízletes borokat, zamatos pálinkákat, hűsítő üdítőket fogyaszthattak, s válogatott finomságokkal csillapíthatták éhségüket.
A fogathajtó versenyen hárman indultak
Mindezeken túl a XXI. Pápai Agrárexpó zárónapjának programkínálatából nem hiányozhattak a lovas- és ló fajta bemutatók, a mezőgazdasági gépek és terepjárók bemutatója és a fogathajtó verseny sem.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-11-12 22:47:50

Egy hely, ahol otthon lehetsz - Nyílt nap a Refiben


2017-10-04 21:37:11

Légifotók Pápáról


2017-10-08 21:25:08

Családi nap az ősz jegyében a színházépületben


2017-07-19 21:26:09

Világbajnok lett Varga-Umbrich Eszter