Hauber Henrik tudásbajnok történelemből


2017-05-22 08:22:48  | cikk:  | Az első helyet szerezte meg történelemből a Tudásbajnokság országos döntőjén Hauber Henrik, a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola hatodik osztályos tanulója. A versenyre 2017. május 20-án került sor Szegeden. Ide Henrik  mint a megyei döntő nyertese  az egyik legmagasabb pontszámmal került be, s okos versenyzéssel sikerült diadalmaskodnia. A kérdések elsősorban a magyar történelemnek az Árpád-ház kihalásától, 1301-től 1849-ig ívelő szakaszához kapcsolódtak, de ismerni kellett a kor világtörténelmét is. Henriket történelemtanára, Némethné Szabó Ottilia készítette fel a megmérettetésre.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A reformáció 500. évfordulója alkalmából a 12.X osztálynak jutott az a lehetőség, hogy idegenvezetés keretében megismerkedjenek az ó-és új református templom történetével. Halászné Kapcsándi Szilvia a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményének munkatársa gazdag információkat...

2017-10-26 12:20:56

Acsádysok a város református templomait látogatták a reformáció 500. évfordulója alkalmából


2017-10-06 11:59:50

„Acsádys képviselők” a Parlamentben