Rajzpályázat díjkiosztó


2017-05-28 13:43:52  | cikk:  | Közlekedésbiztonsági témájú rajzokat értékeltek a pápai rendőrök. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” felmenő rendszerű baleset-megelőzési rajzpályázat díjátadó ünnepségét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában tartotta a Pápai Rendőrkapitányság 2017. május 18-án délután.

Az év elején meghirdetett országos pályázat városi fordulójára a Pápai járás 10 általános iskolájából és 6 óvodájából összesen 156 alkotás érkezett. A rajzoknak az állatok külső és belső tulajdonságai alapján kellett a biztonságos közlekedést bemutatniuk, ami nehéz feladat elé állította az alkotókat. A legkisebbek művei a mesevilágot idézték, ahol az állatok autóval, biciklivel vagy gyalogosan közlekedtek a szabályokat betartva. A nagyobbak többnyire a vadveszélyre hívták fel a figyelmet, de megjelenítették az ittas és a figyelmetlen vezetés veszélyeit is. A városi forduló eredményhirdetésén 15 pályaművet díjazott a Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság, amelyek közül három iskolás és egy óvodás rajza az országos fordulóra is továbbjutott.
Az országos megmérettetésen – alsó tagozatos kategóriában – Stenger Boglárka, a Munkácsy Mihály Általános Iskola 2. osztályos diákjának rajza első, felső tagozatos kategóriában pedig Czibor Máté, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 5. osztályosa negyedik helyezést ért el.

Képek:

nincsenek képek

A városi forduló díjazottjai:

Felső tagozat:

1. Nagy Janka Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Ugod
2. Ragola Erika Bánki Donát Általános Iskola, Lovászpatona
3. Szabó Anita, Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa

Különdíj:
Gyenes Emese Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa Czibor Máté Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa

Alsó tagozat:

1. Stenger Boglárka Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa
2. Béz Elizabet Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Pápa.
3. Ádovics Enikő Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa

Különdíj:
Pichler Tamás Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa
Nagy László Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa

Óvoda:

1. Lőrincz Dorka, Pápa Városi óvodák Huszár Lakótelepi Tagóvodája
2. Etl Ramóna, Lovászpatonai Kastélykert Óvoda
3. Esztergályos Márk, Nemesszalóki Napköziotthonos Óvoda

Különdíj
Varga Felícia, Lovászpatonai Kastélykert Óvoda
Boldog Réka Lovászpatonai Kastélykert Óvoda
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2017. november 19-én, 16 órai kezdettel kerékpáros emléktúrát szervez a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapja alkalmából.

Az eseményre szeretettel meghívunk mindenkit, aki így kíván tisztelegni az áldozatok előtt.

Kiindulási...

2017-11-08 12:40:10

Kerékpáros emléktúra


2017-07-17 18:46:51

Tizenhárom baleset


2017. június 12. és 2017. június 18. között a Pápai járásban hét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök. Az ütközések többnyire személyi sérüléssel jártak, amelynek során két személy súlyos, hat fő könnyű sérülést szenvedett. A balesetek Pápa, Csót és Nyárád belterületén, valamint lakott területen kívül következtek be. Az elsődleges...

2017-06-26 15:54:08

Hét baleset az elmúlt héten


Nem volt vezetői engedélye, ezért egy talált jogosítványt adott át a rendőröknek egy pápai sofőr. Az egyenruhások elfogták.

A 42 éves pápai S. Jánost 2017. szeptember 22-én kora reggel igazoltatta Bendes Attila rendőr törzsőrmester és Némethy Zsolt rendőr törzsőrmester Pápán. Az intézkedés...

2017-09-25 13:57:59

Más jogosítványával akarta igazolni magát