Rajzpályázat díjkiosztó


2017-05-28 13:43:52  | cikk:  | Közlekedésbiztonsági témájú rajzokat értékeltek a pápai rendőrök. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” felmenő rendszerű baleset-megelőzési rajzpályázat díjátadó ünnepségét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában tartotta a Pápai Rendőrkapitányság 2017. május 18-án délután.

Az év elején meghirdetett országos pályázat városi fordulójára a Pápai járás 10 általános iskolájából és 6 óvodájából összesen 156 alkotás érkezett. A rajzoknak az állatok külső és belső tulajdonságai alapján kellett a biztonságos közlekedést bemutatniuk, ami nehéz feladat elé állította az alkotókat. A legkisebbek művei a mesevilágot idézték, ahol az állatok autóval, biciklivel vagy gyalogosan közlekedtek a szabályokat betartva. A nagyobbak többnyire a vadveszélyre hívták fel a figyelmet, de megjelenítették az ittas és a figyelmetlen vezetés veszélyeit is. A városi forduló eredményhirdetésén 15 pályaművet díjazott a Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság, amelyek közül három iskolás és egy óvodás rajza az országos fordulóra is továbbjutott.
Az országos megmérettetésen – alsó tagozatos kategóriában – Stenger Boglárka, a Munkácsy Mihály Általános Iskola 2. osztályos diákjának rajza első, felső tagozatos kategóriában pedig Czibor Máté, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 5. osztályosa negyedik helyezést ért el.

Képek:

nincsenek képek

A városi forduló díjazottjai:

Felső tagozat:

1. Nagy Janka Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Ugod
2. Ragola Erika Bánki Donát Általános Iskola, Lovászpatona
3. Szabó Anita, Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa

Különdíj:
Gyenes Emese Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa Czibor Máté Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa

Alsó tagozat:

1. Stenger Boglárka Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa
2. Béz Elizabet Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Pápa.
3. Ádovics Enikő Szent István Római Katolikus Általános Iskola, Pápa

Különdíj:
Pichler Tamás Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa
Nagy László Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápa

Óvoda:

1. Lőrincz Dorka, Pápa Városi óvodák Huszár Lakótelepi Tagóvodája
2. Etl Ramóna, Lovászpatonai Kastélykert Óvoda
3. Esztergályos Márk, Nemesszalóki Napköziotthonos Óvoda

Különdíj
Varga Felícia, Lovászpatonai Kastélykert Óvoda
Boldog Réka Lovászpatonai Kastélykert Óvoda
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

Más autó rendszámát szerelte fel az általa vezetett gépkocsira egy noszlopi férfi. A pápai rendőrök elfogták.

A helyi körzeti megbízottak - Koller Péter címzetes rendőr törzszászlós és Magyar Gábor rendőr főtörzsőrmester - 2017. november 18-án 14 óra 45 perckor Bakonypölöskén...

2017-11-20 14:35:07

Más rendszámot szerelt fel az autóra


Az internet használata során a számítógépet számos veszély fenyegeti. Kérjük, hogy a védekezés érdekében fogadja meg a Pápai Rendőrkapitányság alábbi tanácsait!

-A rosszindulatú szoftverek és hackerek a számítógépen futó operációs rendszer és egyéb programok biztonsági hibáit...

2017-11-14 09:23:52

Védje számítógépét!


2018-02-01 12:49:57

Négy baleset az elmúlt héten


2018-02-01 12:47:09

A pápai rendőrök elfogták a tolvajt