Tardoskeddi vendégek Tapolcafőn


2017-05-29 19:45:04  | cikk: ha  | 
A tapolcafői kertbarátok 2012-ben találkoztak először a Tardoskeddi Kulturális Egyesület tagjaival. A tapolcafői Kiss Ernő és a tardoskeddi Fekete László korábban kollégák voltak, s bár messzire kerültek egymástól, a barátság megmaradt, s ők kezdeményezték a két közösség kapcsolatfelvételét. Somogyi Zoltán, a tapolcafőiek elnöke elmondta, hogy nagy örömmel készültek az első látogatásra, s azonnal megtalálták a közös hangot, azóta is mindig szeretettel készülnek egymás fogadására.

Ez a kapcsolat túlnőtt a szakmai kereteken, ez már barátság - mondták a tapolcafőiek és a tardoskeddiek

A tapolcafőiek elsősorban kertészkedéssel, szőlőműveléssel, borkészítéssel kapcsolatos előadásokat, kirándulásokat szerveznek, a szlovákiai tardoskeddieké pedig kulturális egyesület: egy női és egy férfikórusuk van, s egy citerazenekaruk. Van azonban, ami összeköti a két csoportot, hangsúlyozta Somogyi Zoltán, mégpedig az, hogy fontosnak tartják a hagyományőrzést, a kulturális értékek életben tartását.

Kiss Ernő, a kapcsolatfelvétel kezdeményezője

Most a tardoskeddiek látogattak el Tapolcafőre, a vendéglátók gazdag programmal és finom ételekkel, italokkal, a település gyümölcsöseinek legszebb termésével fogadták a vendégeket. A Forrás Népdalkör műsora után Gannára látogatott a csoport, az ebédet követően pedig kisvonattal indultak több órás bakonyi túrára. A találkozót közös vacsora zárta.

Képek:


Címkék: kertbarátok
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-20 21:08:18

Tavaszi nagytakarítás Tapolcafőn