Nyárköszöntő Bárdos-koncert


2017-06-10 13:00:44  | cikk: ha  | 
A legnagyobb öröm egy kórus számára a közös éneklés, és az, ha örömet szereznek dalaikkal a közönségnek - vallják a Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara tagjai. Ennek jegyében szervezték nyárköszöntő koncertjüket, a tőlük megszokott színvonalon; igényes műsorral örvendeztették meg a zenebarátokat. A hangversenynek a Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont.

A kórus és a Bartók Quartett

Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy a kórus szeptembertől júniusig sokat dolgozik, júniustól azonban nyári szünetet tartanak, s a dolgos időszakot zárták le a koncerttel. Május végén a vegyeskar részt vett a Pedagóguskórusok Országos Találkozóján Sopronban. A Pedagóguskórusok Országos Tanácsa a soproni Liszt Fe­­renc Pedagógus Énekkart kérte fel, hogy Kodály Zoltán emlékére szervezze meg hazánkban a pedagóguskórusok hangversenyét. 2017. május 27-én, szombaton több helyszínen, összesen huszonnyolc kórus, köztük Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara lépett fel, nyolcszáz énekes mutatta be tudását, színvonalas és nívós előadásokkal lepték meg az érdeklődőket. A találkozó csúcspontja a Fertőrákosi barlangszínházban tartott záróest volt, ahol közösen énekeltek a kórusok. Nagy élmény volt a rendezvény, mondta a karnagy.

Fehér Ferenc karnagy vezényelt ezúttal is

S bár igaz, hogy nyári szünet következik, előtte azonban még hosszú útra indul a vegyeskar: június 15-én Toszkánába utaznak egy nemzetközi fesztiválra, melynek Montecatini Terme ad otthont évről évre. Idén 9. alkalommal szervezik meg ezt a nemzetközi dalfesztivált. Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara szívesen vesz részt hasonló rendezvényeken, ahol új kórusokkal ismerkedhetnek, tanulhatnak egymástól és mindezt úgy, hogy a közönséget is megörvendeztetik. Így ebben az évben az olasz, litván, német, izlandi, ciprusi, amerikai kórusok mellett ott lesz a pápai vegyeskar is Montecatini Termében, Magyarország képviseletében.

A koncerten Dani Mátyás énekelt szólót

A nyárköszöntő koncert volt az olaszországi fellépés főpróbája is egyben, igaz, dalban gazdagabb, bővített repertoárral. Montecatini Termében főként Kodály- és Bárdos-műveket énekel majd a Bárdos kórus, hisz természetesen magyar dalokat szeretnének hallani a vegyeskartól. A Petőfi Gimnázium aulájában tartott hangversenyen közreműködött a Bartók Quartett: Nagy Tiborné, Mészáros Sándorné, Nagy Tibor és Illés Csaba - ők is utaznak majd a kórussal Olaszországba. A hangversenyen szólót énekelt Dani Mátyás.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-24 22:44:21

Csendes csodák


2018-03-10 10:08:39

Hölgytagjait köszöntötte a pápai nyugdíjas egyesület


2018-07-07 21:23:56

A kéttornyúlakiak is jól mulattak


2018-02-27 23:16:01

Garanciaprogramot vezetne be a nyugdíjasok számára az MSZP