Játék, szórakozás, élmény – Jövő hétvégén ismét Játékfesztivál


2017-06-10 18:22:17  | cikk: Babos Petra  | A huszonhetedik Pápai Játékfesztiválon ezúttal is számos kulturális és szórakoztató program várja majd az érdeklődőket. A három napos rendezvény jövő pénteken, azaz június 16-án kezdődik és vasárnap késő estig tart.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgató elmondta, a három nap programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a neki legjobban tetszőt. A Fő téri helyszínt elsőként a diákok és a gyermekek veszik birtokba, hiszen folytatódik a tavalyi évben nagy sikerrel elindított térszínező akció, melyet középiskolás diákok közreműködésével valósítanak meg, s ennek köszönhetően újabb színes zászlókkal gyarapodik a város impozáns közösségi tere. 18 órától az óvodásokat nyuszimotoros ügyeskedésre, játékra, éneklésre, buborékfújásra invitálják a szervezők – emelte ki Szabadkai Verita, majd hozzáfűzte, a fesztivál elmaradhatatlan eleme a sporttevékenység. A miniolimpia keretében idén kétszáz hazai és külföldi sportoló, hét sportágban, hét helyszínen méri össze tudását a szombati napon.
A várkerti játékvárosban az eddigieknél is gazdagabb játékkínálat fogadja a családokat a hétvége során. Tovább bővítették a kreatív és készségfejlesztő, valamint a természetes anyagokból készült játékok körét. Így 20 egyesület, 80 játékanimátor 260 féle egyéni és társasjátékkal várja a családokat. Az előző éveknél is nagyobb hangsúllyal, nagyobb területen lesz jelen a játék, a játékos tevékenység, de természetesen gasztronómiai kínálatban, színpadi produkciókban és kézműves vásárban sem lesz hiány a Várkertben - tudtuk meg Szabadkai Veritától. Az igazgatónő nagy örömére szolgál, hogy határon túli magyar fiatalok is bemutatkoznak a játékfesztiválon, a várkerti játékvárosban színpadra lép a felvidéki Ógyalla, a székelyföldi Kovászna és a moldvai Somoska tánccsoportja is. A szervezők idén ajándéksorsolással is készülnek. Nyereményeket sorsolnak ki a kerékpár és gyalogtúrán, valamint a városnéző sétán résztvevők között, a Játékfesztiválon készült szelfit beküldők között pedig Várkertfürdő belépőket. A nyertes nevét a fesztivál saját honlapján is közzé teszik.
Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a 27. Pápai Játékfesztivál szervezőinek, akik az idei fesztiválért is rengeteget dolgoznak. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a sok jó program közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet. Kiemelte, köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy gazdagabb programot szervezzenek, mint amire az önkormányzat saját forrásaiból képes lett volna. A polgármester jó szórakozást kívánt a fesztivál valamennyi látogatójának, s reméli, idén is megtöltik a rendezvény helyszíneit a pápaiak.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-14 20:28:23

Nagy érdeklődés mellett zajlott a városi bébiételosztás


2018-01-21 18:09:46

Síppal-dobbal a legkisebbeknek


2018-03-10 12:10:34

Újabb szakaszt vontak munka alá a Jókai utcán


2017-12-23 17:03:00

Karácsonyi ajándék a pápai alapítványnak