Bevált az új díjugrató helyszín


2017-06-11 16:47:48  | cikk: Haraszti Gábor  | Az egykori Vasas Sporttelepen első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett pénzdíjas díjugrató versenyt a Pápai Lovas Club SE. A nívós mezőnyt felvonultató bajnokság délelőttjén nem fogadta kegyeibe a lovasokat az időjárás, szerencsére délutánra már elállt az eső, így semmi nem lehetett akadálya annak, hogy a versenyzők jó szájízzel távozzanak a nagy lovasmúltra visszatekintő környékről, hiszen mint megtudtuk, már az 1950-es években rendeztek díjugrató bajnokságot a Várkertben. Kocsis László versenyigazgató elégedett volt a megmérettetéssel, bár mint mondta, több verőhiba és ellenszegülés volt, hiszen még nagyon a szabadtéri évad elején járunk.
- 122 startunk van a mai napon, ami azt figyelembe véve, hogy ez volt itt az első verseny, jó számnak mondható. Több, nemzetközi tapasztalattal rendelkező lovas is nyeregbe pattant, pápai színekben két induló volt, kezdő lovas kategóriában Halász Krisztina második lett, míg 120 centiméteren Czuczai Natália kilencedik helyen zárt, sajnos Boda Sára és Tóth Gergely lova is megsérült, így ők nem tudtak elindulni. Szerencsére az eső ellenére kifogástalan volt a talaj, nem volt mély, a pálya kialakítása sem volt nehéz, így azt gondolom, mindenki pozitív élményekkel utazik majd haza.
Kocsis László elmondta, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a versenyt, így bízik benne, hogy levonva a tapasztalatokat jövőre folytatódik a megkezdett sorozat és egy még sikeresebb versenyt tudnak megrendezni.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-03-17 20:31:29

Kis Károlyra emlékeztek az országfutók


2018-03-08 18:59:05

Optimistán várja a tavaszt a Pápai Perutz FC


2018-04-10 17:12:31

Győzelem a hazai szezonzárón


2018-04-28 17:30:37

Carpathian Couriers Race: Bukás az utolsó kilométeren