Szép jövő előtt áll a Pápai Atlétikai Club


2017-06-15 19:27:22  | cikk: Haraszti Gábor  | Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság meghirdette a HISZEK (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) Benned Sport Programot, melynek céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket jelölte meg. Az államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével egyik alprogramként az ország bármely területén működő kis-és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának növelését kívánta támogatni. A szövetségnél a Pápai Atlétikai Club (PAC) pályázott, és a vezetőség törekvéseit siker koronázta, hiszen az utánpótlás létszámbővítésére 2.388.000 forint értékben pályázatot nyertek. A programban a klub vállalta, hogy három játékos sportvetélkedőt szervez és minimum 15 fővel növeli a mostani taglétszámot. A városháza nagytermében megtartott projektzáró rendezvényen – melyen mindenki nagy örömére Kis Károly, a PAC edzője is megjelent - Rádi Róbert elnök sikeresnek értékelte a pályázatot, hiszen sikerült növelni az egyesület taglétszámát és a támogatásnak köszönhetően egyesületi pólókat, nadrágokat, jó minőségű cipőket, valamint egyéb sportfelszereléseket (kulacsokat, sporttáskákat) tudtak az atlétáknak vásárolni.
- Húsznál is több diákot sikerült felvennünk az egyesületbe, akikből 19-et a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján be is regisztráltunk. A másik fontos cél az volt, hogy a klub felszereléseit is korszerűsítsük, korábban sportruházatot tudtunk adni a versenyzőknek, most a legújabb tagjainkat is igyekszünk e módon motiválni, ami emellett az összetartozás, a csapategység érzését is kelti. Végezetül szeretném megköszönni Kis Károlynak, amiért a legnehezebb időkben is kitartott az egyesület mellett, ha ő az átmeneti időszakban hátat fordított volna a sportágnak, ma nem lehetnénk itt.
A szép számú megjelent sportolót dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte, aki beszámolt a legújabb - a város kilencedik - sikeres TOP-os pályázatának részleteiről, az úgynevezett barna mezős beruházás keretében ugyanis mintegy 1 milliárd 758 millió forintból tekecsarnok, teniszpálya, streetball-, skateboard-, és atlétikai pálya is épül a közeljövőben.
- Olyan atlétikai központ épül meg 2019 őszére, mely közel, s távol a környéken nem található - fogalmazott a polgármester. Ez a központ az atlétika valamennyi ágát pályákkal, felszerelésekkel, egyéb létesítményekkel (öltözők, tanulószoba) fogja kiszolgálni. Ilyen nagy méretű projekt a Területi Operatív Program keretében korábban soha nem valósult meg.
Dr. Áldozó Tamás kiemelte, ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen a pályázatírók munkája mellett az is kellett, hogy legyen Pápán olyan atlétika élet, olyan egyesület, aminek a jövőjében, a fejlődésben, hinni lehetett. A Pápai Atlétikai Club pedig ilyen…

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-10 17:12:31

Győzelem a hazai szezonzárón


2018-05-15 12:37:55

Vízilabda: Két pápai győzelem hazai vízben


2018-04-28 18:46:16

Megint kikapott idegenben a Perutz FC


2018-03-10 17:23:19

Vitatható büntetővel verte a III. kerület a Perutzot