Pápai virtuózok


2017-06-15 23:04:21  | cikk: ha  | 
A mi virtuózainak - így mutatta be Nagy Tibor, a JMSZK Kamarazenekarának karnagya a rendhagyó évadzáró koncert szólistáit: a Bartók Béla Zeneiskola tehetséges növendékeit. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara rendszerint könnyedebb hangulatú alkalommal zárja az évadot. Így volt ez ezúttal is, csak épp vendégfellépőket is hívtak. A zenekarban nagyon sokan a Bartók tanárai is egyben, így ismerik a tehetséges diákokat, akiket felkértek, hogy legyenek közreműködői az évadzáró hangversenynek.


Nagy Tibor karnagy elmondta, hogy szerinte ez egyrészt remek lehetőség a diákoknak, hisz zenekari kísérettel muzsikálhatnak, ami ritkán adatik meg a növendékeknek, másrészt a pedagógusok is büszkék tanítványaikra. S természetesesn a közönség is jól járt, hisz lelkes szólistákat láthatott-hallhatott.


A sort Németh Áron és Bódai Ákos kezdte, akik Nagy Tibor tanítványai, Vivaldit játszottak. Tegyi Nóra Lakner Norbert diákja, ő Pietro Baldassari egy szonátájával lépett közönség elé. Dabóczy Orsolya Falakiné Piltman Erika zongorista növendéke, ő Haydn D-dúr zongoraversenyének lassú tételét játszotta. Gulyás Gerda csellón Goltermann-művet adott elő, végül pedig Pusztai Boglárka tanárával, Szabó Tamással Vivaldi D-moll concertójából játszott két tételt.


A koncertnek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulája adott otthont. A rendhagyó kezdeményezés jó fogadtatásra lelt, így a JMSZK Kamarazenekara a jövőben szeretne még hasonló hangversenyeket szervezni.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!