Dr. Kapossy Luciánra emlékeztek a városbarátok


2017-06-16 16:27:08  | cikk: pi-pa  | Dr. Kapossy Lucián halálának évfordulójára emlékezett az „Elsősorban Pápai” – Városbarát Egylet ma délután a neves professzor egykori pápai lakóházánál, a Szent László utcában.
A Pápai Református Kollégium egykori tanárára Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, az egylet ügyvivője emlékezett, hangsúlyozva, dr. Kapossy Lucián volt a Pápai Jókai Kör főtitkára, irodalmi szakosztályának előadója, a Női Kereskedelmi Szaktanfolyam megszervezője és igazgatója, a Kereskedelmi Tanonciskola igazgatója, ezen kívül haláláig tanított a pápai Izraelita Polgári Fiúiskolában. Igazi népművelő volt, az iskolán kívüli népművelés megteremtője, a Városi Gyorsíró Kör megszervezője. Mindezek mellett tagja volt a város képviselő-testületének, és az 1914 őszén megszervezett polgárőrség parancsnokának is megválasztották. Kiemelkedő műve a Pápa Város egyetemes leírása című kiadvány, mely az első várostörténeti monográfia.
A megemlékezés végén Gecse község alpolgármestere, Vida Sándor és Kerecsényi Zoltán elhelyezték a tisztelet koszorúit dr. Kapossy Lucián emléktáblájánál.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!