Kismotorok és szappanbuborékok a Fő téren - megkezdődött a Játékfesztivál


2017-06-16 22:18:36  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | „Évtizedekkel ezelőtt, 1989-ben egy dunántúli kisváros nagy álmokat dédelgetett. A pápaiak ma is élénken emlékeznek az első rendezvény felszabadító, egyben izgalmas érzésére, a helyszín titokzatosságára, a volt orosz laktanya különlegességére…
Útjára indult egy programsorozat, mely az évek során a régió legnépszerűbb kulturális-turisztikai eseményévé nőtte ki magát, és amit ma úgy hívunk PÁPAI JÁTÉKFESZTIVÁL. Sikere elsősorban a rendkívül sokszínű és gazdag programkínálatban keresendő. Vezérfonala a JÁTÉK változatos megnyilvánulási formája, középpontban a „homo ludens”, a játékos ember, a szabadon/szabadban eltöltött idő.” -. írja a 27. Pápai Játékfesztivál programfüzetének köszöntőjében Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója, a fesztivál főszervezője.
S játékból már a fesztivál ma délutáni, első rendezvényén sem volt hiány, hiszen közel 70 kisgyermek pattant motorra a Fő téren, a szökőkút mellől indulva, hogy a Nagytemplomot megkerülve részt vegyenek a nyuszimotoros rodeón. A célba érve a versenyzők buborékfújót kaptak ajándékba, s ennek, valamint a terasz mellett felállított buborékos játszóháznak köszönhetően csakhamar színes buborékok százai közt énekeltek együtt kicsik és nagyok a Pápai Musical Stúdió Játszunk együtt! című gyermekműsorának fellépőivel.
A Musical Stúdiósokban most sem csalódtak, akik az ő kedvükért látogattak el a Fő térre. Percek alatt elvarázsolták a közönséget, s már az első dalukat is táncoló gyermekek gyűrűjében énekelték. Műsorukban egymást követték a kicsik és nagyok számára egyaránt kedves számok, köztük a Se hall, se lát Dömötör és a Vannak még rossz gyerekek.
A különleges látványosságok kedvelői a Tintaló Társulás Circus Mechanicus nevű automata bábcirkuszában gyönyörködhettek, mely egy vándorcirkusz életébe enged bepillantani a kíváncsi nézelődőknek.
Mindezen programok mellett már a rendezvény kezdetén megnyitotta kapuit a Fő téren az Ízek tere, ahol ízletes ételekkel és zamatos italokkal várják a vendéglősök a megfáradt fesztiválozókat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!