Kismotorok és szappanbuborékok a Fő téren - megkezdődött a Játékfesztivál


2017-06-16 22:18:36  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | „Évtizedekkel ezelőtt, 1989-ben egy dunántúli kisváros nagy álmokat dédelgetett. A pápaiak ma is élénken emlékeznek az első rendezvény felszabadító, egyben izgalmas érzésére, a helyszín titokzatosságára, a volt orosz laktanya különlegességére…
Útjára indult egy programsorozat, mely az évek során a régió legnépszerűbb kulturális-turisztikai eseményévé nőtte ki magát, és amit ma úgy hívunk PÁPAI JÁTÉKFESZTIVÁL. Sikere elsősorban a rendkívül sokszínű és gazdag programkínálatban keresendő. Vezérfonala a JÁTÉK változatos megnyilvánulási formája, középpontban a „homo ludens”, a játékos ember, a szabadon/szabadban eltöltött idő.” -. írja a 27. Pápai Játékfesztivál programfüzetének köszöntőjében Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója, a fesztivál főszervezője.
S játékból már a fesztivál ma délutáni, első rendezvényén sem volt hiány, hiszen közel 70 kisgyermek pattant motorra a Fő téren, a szökőkút mellől indulva, hogy a Nagytemplomot megkerülve részt vegyenek a nyuszimotoros rodeón. A célba érve a versenyzők buborékfújót kaptak ajándékba, s ennek, valamint a terasz mellett felállított buborékos játszóháznak köszönhetően csakhamar színes buborékok százai közt énekeltek együtt kicsik és nagyok a Pápai Musical Stúdió Játszunk együtt! című gyermekműsorának fellépőivel.
A Musical Stúdiósokban most sem csalódtak, akik az ő kedvükért látogattak el a Fő térre. Percek alatt elvarázsolták a közönséget, s már az első dalukat is táncoló gyermekek gyűrűjében énekelték. Műsorukban egymást követték a kicsik és nagyok számára egyaránt kedves számok, köztük a Se hall, se lát Dömötör és a Vannak még rossz gyerekek.
A különleges látványosságok kedvelői a Tintaló Társulás Circus Mechanicus nevű automata bábcirkuszában gyönyörködhettek, mely egy vándorcirkusz életébe enged bepillantani a kíváncsi nézelődőknek.
Mindezen programok mellett már a rendezvény kezdetén megnyitotta kapuit a Fő téren az Ízek tere, ahol ízletes ételekkel és zamatos italokkal várják a vendéglősök a megfáradt fesztiválozókat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-01 19:31:03

A baloldalnak van kulturális múltja - MSZP megemlékezés a munka ünnepén


2018-06-11 21:11:49

Gyermeknap játékkal és csokival


2018-07-20 22:46:05

Utolsó munkafázisok a Jókai utcán


2018-03-05 22:37:30

Átadták a Huszár lakótelepi orvosi rendelőt