Ütnek, amit érnek - Pápán járt a Strokes


2017-06-17 15:03:43  | cikk: ha  | 21 évvel ezelőtt alakult meg Sopronban a Strokes zenekar, a tagok a zeneiskolában kezdtek muzsikálni, aztán az ütős kamaracsoport tagjaiból állt össze az együttes. A klasszikus zeneiskola alapokat azonban ők tovább- és újragondolták, a jól ismert ütős hangszereket, dobot, marimbát, xilofont, vibrafont felváltották az extrémebb eszközök, mint például a hordók, vödrök és kukák, műanyag csövek - másnak lomok, nekik lehetőség. A Strokes együttes a Játékfesztivál első estéjén lépett fel a Fő téren, bebizonyítva, hogy a ritmus is lehet érdekes.


Horváth Ákos, Pogátsa Bálint, Schneider Szilveszter, Stöckert Ádám és Vida Mihály járt már Pápán, egy korábbi Játékfesztiválon, jó hangulatú kisváros, mondták. Amikor zenekart alapítottak, még nem tudták, hogy mennyire lesz ez komoly, de aztán 2009-ben egy tehetségkutató showban szerepeltek, az lökést adott a további munkához. A Strokes vidám, zenebolond csapat, koncertjeiken bevonják a közönséget is az ütős életérzésbe.


A pápai fellépésen is így volt ez. A Strokes tagjai vallják, hogy minden lehet hangszer, így hangolt színes csövek, a nagy műanyag hordó, a kuka is felkerült a színpadra. Engedményként egy klasszikus darab is, a pergődob is meghúzódott formabontó társai mellett. Filmzene, slágerek - minden volt a repertoárban, a ritmust hallva egyre többen érkeztek a térre, ahol aztán a Strokes után az LGT Emlékzenekar lépett fel, koncertjükön jól ismert dalokat hallhatott a közönség.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!