Gazdag programkínálat a Kékfestő Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján


2017-06-19 19:39:57  | cikk: Babos Petra  | A Kékfestő Múzeum az idei évben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. Szombaton, azaz június 24-én 18 órától gazdag és színes programkínálattal várják az érdeklődőket.
A rendezvényről tartott sajtótájékoztatón Dr. Nagy L. István múzeumigazgató elmondta, a Múzeumok Éjszakája intézményük egyik legkiemelkedőbb rendezvénye az év során.
-Nagy örömünkre, idén még több támogatót sikerült szereznünk, így még gazdagabb programot tudunk megvalósítani, amit ezúton is nagyon köszönünk. A múzeum 18 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Kiemelt program a kiállítás megnyitó, ami a Szemnek szép kelmék kiállítás sorozat harmadik eleme, Asszonyok hímzett álmai címmel. A Győry-gyűjtemény tárlatnak a szárítópadlás ad otthont. A rendhagyó kiállítás mind látványban, mind tematikában is egyedülálló lesz, a népi kultúrára alapozva. Az este során Kormos Anett lesz a vendégünk, akinek stand up műsorát láthatja a közönség. Bemutatkozik a Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola két csoportja is. A legkisebbeket bohóc-show-val várjuk majd. Természetesen kemencés finomságokkal is készülünk – emelte ki a múzeumigazgató.
Az este során két játszóházzal is várják a gyerekeket, ahol kavicsot lehet festeni és papírból öltöztető babát készíteni. Ismét elveszett az éjkék medalion. Felkutatására ezúttal olyan verzióval készülnek, amit akár egyénileg, csoportosan vagy családosan is meg lehet oldani.
Aki szereti Agatha Christie világát és rajong a krimiért, annak mindenképpen a Kékfestő Múzeumban a helye, hiszen újdonságnak számít a detektikai interaktív nyomozós játék, mi szerint Almásy Gergelyt meggyilkolták. Megfojtották a konyhában, a fején lévő sérülés a halottkém szerint a halála előtt keletkezett. A halál ideje 22 és 23 közötti időszak és 11 gyanúsított van. A játékra 4-6 fős csapatokat várnak a középiskolás korosztálytól a felnőttekig. A játék élőszereplős, ahol valódi nyomozást kell végrehajtani. A színpadi programok sorát a Freedom zenekar összeállítása zárja majd.
A múzeumba egész este 50 százalékos kedvezménnyel válthatók belépőjegyek.
Sok szeretettel várnak mindenkit szombaton 18 és 24 óra között.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-10-28 00:20:19

Megjelent a könyvtár 2018. évi naptára


2017-11-07 14:44:58

61 kisdiákot fogadtak ünnepélyesen erkelesnek


2017-11-16 21:55:59

Pápán is kincset rejtett Szent Péter esernyője


2017-10-07 20:02:17

Évadzáró kempingtalálkozó Pápán