Szent Benedek szoborszentelése Pápán


2017-07-12 13:22:05  | cikk: Lampért Gábor  | A  pápai Szent Benedek Plébánia udvarán álló szobor-Európa és a helyi plébánia fő védőszentjének  - Szent Benedeknek,  fából faragott szobrának felszentelésére került sor. Az ünnepi szentmise főcelebránsa, Márfi Gyula veszprémi érsek volt. - tájékoztatott Lampért Gábor sajtókapcsolattartó-referens.

Hívők sokaságával telt meg a pápai Szent Benedek plébánia udvara, ahol a templom búcsúját ünnepelve, megáldották az elkészült, Szent Benedek apát szobrát.

A szobor mérete, meghaladja a 2 métert. A monumentális szobor, betonalapzatot kapott, ennek kivitelezője a Pápai Városfejlesztő Kft.

Az új szakrális elemet, az 5 éve létesített Fény útja,14 stáció fogja közre a plébánia udvarán.

Szent Benedek szobrának elkészítése a helyi plébánia képviselő testületének ötlete volt.

A faragott szobor elkészítésében érdeme van: Bálint József faszobrásznak, Rádi Róbertnek, Kincses Lászlónak, Nagy Viktornak.

A ma emberének is helytálló és követendő a Benedek rend híres jelmondata: „Ora et labora” –Imádkozzál és dolgozzál!-mondta kiemelten a veszprémi érsek.

A szentmisét, családi nap követte az udvaron.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A reformáció 500. évfordulója alkalmából a 12.X osztálynak jutott az a lehetőség, hogy idegenvezetés keretében megismerkedjenek az ó-és új református templom történetével. Halászné Kapcsándi Szilvia a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményének munkatársa gazdag információkat...

2017-10-26 12:20:56

Acsádysok a város református templomait látogatták a reformáció 500. évfordulója alkalmából


2017-10-06 11:59:50

„Acsádys képviselők” a Parlamentben