Zajlanak a nyári felújítási és karbantartási munkálatok a városi óvodákban


2017-08-01 21:06:27  | cikk: Babos Petra  | A nyár folyamán a Pápai Városi Óvodák összes intézményében takarítási és karbantartási munkákat végeznek. A legtöbb helyen a vízvezetékek, a mosdók, a bojlerek használódtak el, ezek cseréje vált esedékessé.
Csákvári Judit intézményvezető elmondta, az idei évben elsősorban olyan munkálatokat kellett elvégezni, amelyek az épületek öregedésével járó hibák, ilyen a szennyvíz, a vízvezetékek és a mosdók állapota.
-Örülök, hogy ebben az évben két óvodának nagy felújítása készült el. A Nátuskerti Óvoda mind a négy mosdójában sikerült megvalósítani a mosdókagylók, a WC tartályok cseréjét és új csapokat szereltettünk fel. A Vajda Lakótelepi Óvodában az egyik mosdót felújítottuk, ahol munka közben derült ki a szennyvíz probléma, így azt is megoldottuk. Az Erzsébetvárosi Óvoda egy csoportjában ki tudtuk cserélni a régi neonokat LED-es, korszerű világításra. Emellett még egyéb feladatok is adódtak. A Szivárvány Óvodában is zajlanak a vízvezeték szerelési felújítások. Nagy örömünkre több óvodában is kapunk szülői segítséget, támogatást. A Szivárvány Óvodában a szülők közreműködésével az egyik csoportszobát festik ki. Ilyenkor az anyagköltséget az intézmény állja, a szülők pedig munkájukkal vesznek részt a helyiség szépítésében. Apróbb munkák mindig adódnak, amelyeket a karbantartókkal tudunk megoldani, ilyen a meszelés és az udvari játékok festése, karbantartása, állagának megóvása. A Fáy Lakótelepi Óvodában hamarosan megtörténik a kazáncsere, hiszen már elavult, így szükségessé vált egy új, korszerűbb kazán beszerelése. A Huszár Lakótelepi Óvodában kerti csapot szereltek fel a szakemberek, készülve ezzel a melegebb időkre. Pápa-Kéttornyúlakon az óvoda tűzfala megrepedezett, s megbomlott a vakolat, így a gyerekek biztonságának érdekében azt is meg kell csinálni a nyár során – tudtuk meg Csákvári Judittól.
A felújításokra idén is a Pápai Városi Óvodák költségvetéséből és a fenntartó, Pápa Város Önkormányzata által elkülönített pénzösszegből tudtak költeni.
A munkák minden intézményben szeptemberig elkészülnek.

Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-04 21:28:12

Pótolják a Jókai utcai fákat


2018-03-28 12:20:39

Lezárták a Pápa-Kéttornyúlak közötti utat


2018-06-22 15:05:31

50 millió forint óvodafejlesztésre


2018-04-04 11:51:08

Kezdődik a támfal felújítása