Szakmailag előreléptek


2017-08-11 13:24:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: 7csillag.hu  | A Hét Csillag Egyesület tagjai a nyári időszakot is aktív pihenéssel töltik. Minden évben népszerű és látogatott az iskola gyermektábora, melyet idén is megrendeztek, emellett július végén a szakosztály 2011-es indulása óta először szervezték meg a felnőttek számára a systema tábort, melynek célja elsősorban a szakmai előrelépés lehetősége volt.
- A nyár egyesületünknél is elsősorban a táboroztatásról szól - mondta Pintér Péter, az egyesület elnöke.- Ezek az alkalmak jó lehetőséget kínálnak arra, hogy jobban bele lehessen kóstolni azokba a dolgokba, amiket az évközi edzéseken tagjaink kevésbé tapasztalnak meg. A tradicionális kung-fu-t gyakorolóink számára egy hétig tartott a gyerektábor, a 6-14 év közötti korosztályból körülbelül húsz fiatal vett rajta részt, úgy gondolom, szakmailag jól sikerült a hét, a napi három edzés során olyan képességeket próbáltuk fejleszteni, mint a koncentráció, a fegyelmezettség, a különböző testtudatos mozgások, melyek minden harcművészetben a legfontosabbak. A tábor részét képezte egy túra is, Bakonybélbe és a Gyilkos-tóhoz is ellátogattunk.
Pintér Péter azon a véleményen volt, hogy a tábornak köszönhetően a gyerekek tudásszintjében nagy lépést történt, sikerült befogadniuk az átadott tudást. Ezután Ugodon szintén közel húsz fővel rendezték meg a systema tábort, mely az iskola vezetője elmondása alapján is embert próbáló volt.
- Napi négy-öt edzést tartottunk a résztvevőknek, azt gondolom, mindenki olyan tudással távozott, ami segíteni fogja a következő időszak munkájában. Úgy próbáltuk felépíteni a tábort, hogy egy kicsit más aspektusból is vizsgálni lehessen ezt az irányzatot, emellett külön figyelmet fordítottunk az erőnlétre, a kesztyűs-, pusztakezes és fegyveres mozgásokra.
Pintér Péter a jövő terveivel kapcsolatban elmondta, az ősz a tagfelvétel időszaka, szeptembertől induló csoportjaikra (Seven Star Mantis Kung-fu, Sytema harci oktatás, Sanda kínai küzdelem, hagyományőrzés, női önvédelem) már most lehet jelentkezni az egyesület facebook oldalán vagy e-mailen (info@7csillag.hu).

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-06-02 17:02:51

Kettős győzelemmel búcsúztak


2018-04-23 21:06:50

310 judoka a Bakony Kupán


2018-05-12 20:18:03

Két góllal nyert az Érd


2018-04-04 21:43:32

Kikapott Ajkán a tartalékos Perutz