Sikeres volt a 17. pápai érem- és fegyverbörze


2017-08-21 08:27:02  | cikk: Babos Petra  | A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete pápai csoportja augusztus 12-én a dunántúliakat csábította el, vagyis hagyományosan a Dunántúl különböző részeiről képviseltették magukat a gyűjtőtársak. A rendezvénynek az idei évben is a Petőfi Sándor Gimnázium tágas aulája adott otthont.
- Tizenhetedik alkalommal rendeztük meg az érem- és fegyverbörzénket, folyatva a város kezdeményezte régi hagyományt. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete augusztusban tartja vándorgyűlését, ami a legnagyobb ilyen jellegű rendezvényünk. Pápai Hősök Napja a múlt hétvégén volt, ezért mi ezt a vasárnapot választottuk – tudtuk meg Lóky Györgytől, aki hozzáfűzte, a rendezvényre előzetesen százhúsz asztalfoglalás érkezett, ami legalább ennyi gyűjtőt, de ennél több gyűjteményt jelent.
A találkozón a numizmatikai és militáriai kincsekre bukkanhatott a hozzáértő szemlélődő.
Mint minden pápai találkozóra, erre is helyi pénz készül, az ötszáz forint névértékű bankóval a büfében lehet fizetni. Az egy dukát értékű papírpénzen az Arany emlékév kapcsán, Arany János mellképe látható. Lóky György kiemelte, hogy sokan már ezt is gyűjtik, fel-feltűnik az országos, regionális börzéken.
A kiállítást kisárverés és tombolasorsolás színesítette.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!