Kormányzati támogatás a Vasas Sporttelep megvásárlásához


2017-08-28 19:02:56  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | A napokban egyedi kormánydöntés született arról, hogy Pápa Város több százmillió forintos támogatást kap a jelenleg magántulajdonban lévő egykori Vasas Sporttelep és a régi tűzoltó gyakorlópálya területének megvásárlására – jelentette be ma délutáni sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő. A döntést még ezen a héten kihirdetik a Magyar Közlönyben.
Dr. Kovács Zoltán kezdeményezésére kormányzati támogatást kapott a város

Az államtitkár elmondta, Pápán jelentős rehabilitációs pályázatok következtében megújulhat a Belső-Várkert, illetve a Téglagyári út környéke, és már rendezték a Termál Kemping, a Várkertfürdő és a Petőfi Gimnázium környezetét. Ebből a sorból egyetlen terület, a régi Vasas Sporttelep és a régi tűzoltó gyakorlópálya területe maradt ki, mely „zárványként” maradt volna a rendezett területek közepén. Mivel százmilliós nagyságrendű kiadást jelent, az önkormányzat támogatást kért a kormánytól a 71 ezer négyzetméteres terület megvásárlásához.
Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, az általa kezdeményezett kormánydöntést követően a városon múlik majd, hogy miként tud megállapodni a tulajdonosokkal, s ha megkötik a szerződést, akkor ennek a területnek a fejlesztése is megtörténhet. Ezáltal egy egybefüggő, rehabilitált városrész jön létre, mely rekreációs, turisztikai és sport célokat szolgál majd.


Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-07-05 21:46:04

Az utolsó szakaszon dolgoznak a Kilencedik utcában


2017-07-08 13:36:11

Készül a kiliáni rendelő


2017-08-21 22:36:33

Bontják a színpadot a kastély mögött


2017-10-03 17:09:03

A Teleki utcában is megújul a járda