Nem lehet rezervátum a Vasas Sporttelepből - dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatója


2017-08-30 15:24:33  | cikk: pi-pa  | „A Kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy Pápa Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) városfejlesztési programja folytatásának elősegítése érdekében, az Önkormányzat részére, a 6365/1 helyrajzi számú ingatlan megvásárlásához szükséges 460 millió forint összegű forrás biztosításáról gondoskodjon.” – olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában kihirdetett kormányhatározatban, melyről hétfői sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő is beszámolt.
A kormányzati döntés kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester ma délután tartott sajtótájékoztatót.
A városvezető elsőként köszönetet mondott dr. Kovács Zoltánnak, akinek közbenjárására a kormányhatározat megszülethetett, majd elmondta, az egykori Vasas Sporttelep városi tulajdonba kerülése már korábban felmerült, 8-10 évvel ezelőtt már voltak ezzel kapcsolatban tárgyalások. Akkoriban azonban nem volt arra lehetőség – ahogyan saját forrásból most sem lenne -, hogy az önkormányzat ezt a területet megvásárolja.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, az elkövetkező időszakban az önkormányzat elkészíti az adásvételi szerződés tervezetét, melyet eljuttatnak a tulajdonosokhoz, akik egy korábbi tárgyalás-sorozat idején nem zárkóztak el a terület eladásától. A polgármester rámutatott, szemmel láthatóan nehézségekbe ütközik a terület hasznosítása. A sporttelep az itt működő sportszervezetek jelentős részének megszűnését követően gyakorlatilag használaton kívül van.
Ha az adásvétel lezárul, egy jelentős belterületi ingatlanhoz jut az önkormányzat, ami akár a város arculatát is hosszú távon meghatározó ingatlan-fejlesztést tesz lehetővé. Egy olyan területhez, melynek a későbbi hasznosítása bele kell, hogy illeszkedjen a legszűkebb környezet hasznosítási terveibe. Az ingatlan a későbbiekben mindenképpen kell, hogy szolgálja a városi sportéletet, de ehhez is jelentős beruházásokra lesz szükség. A polgármester úgy fogalmazott, ezt a területet nem őrizhetik meg, mint rezervátumot, melyet később jegy ellenében lehet látogatni, hanem alkalmassá kell tenni arra, hogy a 21. századi követelményeknek megfelelően ott sportolni lehessen. Ugyanakkor alkalmasnak kell lennie rendezvények megtartására, illetve a közeli területek, elsősorban a termálfürdő kiszolgálására is.
Dr. Áldozó Tamás a sporttelep egy részén jelenleg működő használtcikk-piaccal kapcsolatban feltett kérdésre elmondta, az önkormányzat az illegális hulladék-előállításban sem közvetlenül, sem közvetetten nem kíván közreműködni.


Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!