Vérpezsdítő ritmusok, kiváló borszombati hangulat


2017-09-10 09:05:13  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | Vérpezsdítő ritmusok fogadták a Pápai Csülök- Cicege- és Borfesztivál látogatóit borszombaton a Boombatucada Dobegyüttesnek köszönhetően. A keszthelyi csapat már bevonulásával az Esterházy-kastély udvarára csalogatta a környéken sétálókat, s a lendületes műsor kiváló hangulatot teremtett a Borfaluban, melyet Pápa Város Fúvószenekarának koncertje tovább fokozott.
Míg a kastély udvarán a zenei produkciók mellett a változatos gasztronómiai kínálatból válogathattak a látogatók, addig a kézműves műhelyben szebbnél szebb alkotásokat – tátogó pogácsát, borospohárból készült őszi asztaldíszt és tüneményes cserép katicákat - készíthettek az ügyes kezű gyermekek.

Sokan alkottak a kastély kézműves műhelyében

A nap sztárfellépője, a Hot Jazz Band a nagyszínpadon adott fergeteges hangulatú koncertet. A 20-as, 30-as, 40-es évek slágereit feldolgozó, Kossuth-díjas zenekarnak nagy sikere volt, a közönség szinte az első pillanattól együtt énekelte velük a jól ismert szerzeményeket.
Bényei Tamás, a zenekar vezetője a koncert előtt elmondta, az általuk játszott zene mindenkinek szól, hiszen mindenki emlékszik a régi magyar filmek slágereire és a régi amerikai számokra, így ez egy nyitott műfaj. Mint mondta, az évek során átalakult a jazz szó jelentése. A Jazz-korszak a 20-as, 30-as, 40-es évek voltak, ez volt az akkori popzene, erre táncolt az egész világ. Ma inkább a modern jazz-re használják a kifejezést, az általuk játszott zenét pedig tradicionálisnak, vagy klasszikus jazz-nek nevezik.
A beszélgetés közben aztán az is kiderült, hogy valóban igaz a szlogen, mely szerint „Egy kicsit mindenki pápai”, hiszen a Hot Jazz Band-nek is van pápai kötődése – Bényei Tamás édesanyja egy ideig Pápára járt középiskolába. És a zenekar sem először lépett fel Pápán, legutóbb a JMSZK színháztermében, a győri szimfonikusokkal adtak közös koncertet.
A nagy sikerű jazz zenekar után Batánosvics Lili és a Tru Smile Jam Band szórakoztatta a közönséget, majd a Pápai Huszárzenekarral borozgathattak hajnalig a Borfalu késői vendégei.
A fesztivál utolsó napja, borvasárnap is számtalan szórakoztató programmal várja az érdeklődőket. Délután újra kinyitja kapuit a kastély kézműves műhelye, a színpadhoz pedig a Garabonciás együttes várja a családokat. Ezt követően az előre meghirdetett programtól eltérően – Kocsis Tibor betegsége miatt – Varga Feri és Balássy Betty ad műsort, majd a Swedish Armed Forces Entertainers lép színpadra. A nap sztárfellépője Zséda lesz, a késői borozgatáshoz pedig a Szórádi Duó szolgáltat zenét.

Képek:


Címkék: bornapok
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet