Itthon tartották az emlékserleget


2017-09-10 19:14:15  | cikk: Haraszti Gábor  | Immár nyolcadik alkalommal rendezett a Pápai Kosárlabda Club 2010-ben elhunyt elnöke, Balogh József emlékére meghívásos tornát. Az idei bajnokságra a házigazdák a Falco U23-as alakulatát és a SMAFC együttesét hívták meg, akikkel körmérkőzéses formában mérkőztek meg. Az emléktorna első találkozóján a hazaiakat a vártnál nagyobb erőfeszítésre késztették a szombathelyiek, végül Vajda Balázs csapata 75-71-re nyert. A soproniak ezután több mint 30 ponttal bizonyultak jobbnak a Falco-nál, így az utolsó összecsapáson a két veretlen gárda találkozott. A pápaiak remekül kezdtek és a folytatásban sem engedték ki a kezükből az irányítást, már az első félidőben húsz pontra hízott a különbség, végül a Motax öt pont híján elérte a 100 egységet, 95-62-re nyertek Kálmánék.
- Örülök, hogy néhai elnökünk Balogh Jóska bácsi emlékére ilyen színvonalas tornát tudtunk rendezni – mondta Vajda Balázs. Köszönjük a csapatok részvételét, úgy gondolom mindenki számára hasznos két mérkőzésen vagyunk túl. Több olyan felállást is tudtunk gyakorolni, melyből tudunk építkezni a hamarosan rajtoló bajnokságban. Főleg a második mérkőzésen mutatott játékból szeretnék minél többet látni az éles mérkőzéseken.
A pápaiak edzőjét a nyári játékosmozgásról is kérdeztük.
- Sajnos Keresztes Rafael térde nem jött rendbe, az orvos nem javasolta számára a továbbiakban az élsportot, így rá nem számíthatunk. Az ő pótlására sikerült Pápára csábítanunk Veszprémből Hegedűs Attilát, valamint Oroszlányból Magyari Viktort. Régi-új játékosunk Németh Armand, aki jelenleg próbajátékon vesz részt, de nagy esélyt látok rá, hogy a csapatunkat erősítse. Távozó oldalon meg kell említenem Szanati Mátyást, akivel nem hosszabbított a klub. A keretünk véglegesnek tekinthető, úgy érzem, nagyon jól összeállt a keret, bízom benne, hogy sok örömet tudunk szerezni majd a szurkolóinknak.

Eredmények:
Motax KC Pápa - Falco U23 75:70
Falco U23 - SMAFC 56:87
Motax KC Pápa - SMAFC 95:62

A VIII. Balogh József Emléktorna végeredménye:
1. Motax KC Pápa
2. SMAFC
3. Falco U23

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-11-20 18:42:46

Streetball pálya avató


2017-09-20 06:43:21

Csúnyán elmeszelték a Perutz csapatkapitányát


2017-11-28 19:47:33

Műfüves grundpályával bővült a Perutz stadion


2017-10-14 17:57:41

Csak a szokásos: Szabó gólja győzelmet ért a Perutznak