Német Nemzetiségi Nap lesz szeptember 23-án


2017-09-11 17:14:53  | cikk: Babos Petra  | A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a testület tagjai a szeptember 23-ai rendezvényükről tárgyaltak. Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, idén szeptember 23-án, szombaton rendezik meg a Német Nemzetiségi Napot a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.
A rendezvénynek idén is a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola aulája ad otthont. A program 16 órakor kezdődik, amelyen többek között fellép a Gannai Asszonykórus, az iskola nemzetiségi csoportja, a Vajda óvoda Rozmaring csoportja és a nagyteveli nemzetiségi énekkar és tánccsoport.
Ezen a programon mutatják be a nemzetiségi oktatásban résztvevő elsősöket is. A nyolcadikosok a hagyományoknak megfelelően átadják az édességcsomagokat, a „Schuletütéket” az elsősök számára. A rendezvény sváb bállal zárul, melyen a vértessomlói Heimattöne Kapelle húzza a talpalávalót.
A testület tagjai elfogadták a költségvetés módosításáról szóló határozatot, amelyre azért volt szükség, mert megérkezett a működési és a feladatalapú támogatás a nemzetiségi önkormányzat részére.
Vegyes ügyek keretében elmondták, az idei évben is szerveznek adventi hangversenyt, amely december 15-én lesz majd.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-11-12 23:39:29

A pedagógusok példaképe lehetne - Előadás Arany Jánosról


2018-01-26 19:39:07

Árgyélus és Tündérszép Ilona a Pegazusban


2017-12-23 10:18:06

Ünnepi készülődés a Vajda Márta iskolában


2018-01-13 19:16:39

Készül a költségvetés