Polgármesteri üdvözlet a repülőtér új tisztjeinek


2017-09-12 23:06:19  | cikk: pt  | fotó: pt  | Katonai szolgálatukat az MH Pápá Bázisrepülőtéren megkezdő, újonnan felavatott tiszteket fogadott az Esterházy-kastélyban Áldozó Tamás polgármester kedden. A jelképes gesztus egyik fő célja, hogy a város és a légikikötő amúgy is kiváló kapcsolatát tovább erősítse.

Áldozó Tamás kiemelte, a Gangler László ezredessel, repülőtér-parancsnokkal folytatott beszélgetéseik alkalmával rendre szóba kerül azoknak a lehetőségeknek a keresése, amik még szorosabbra fűzik, még közvetlenebbé teszik a bázis és a város kapcsolatait. Ebbe illeszkedett bele a keddi alkalom is, melynek a parancsnok volt az ötletgazdája, és ami hagyományteremtő szándékkal jött létre. Az augusztus 20-án avatott, Pápán első tiszti beosztásukat nemrég megkezdett katonáknak a kastély egyik termében a polgármester beszélt többek között Pápa múltjáról, tradícióiról, jelenéről, valamint jelentős beruházásokat, fejlesztéseket ígérő jövőjéről. A programban az Esterházy-kastély megtekintése, közös ebéd, valamint városnézés is szerepelt.

Az „újoncok” táborát erősíti például több légiforgalmi irányító, illetve repülőműszaki szakember és logisztikus ugyancsak. Göblyös Bence hadnagy légiforgalmi irányítóként állt szolgálatba, elmondása szerint professzionális körülmények fogadták a pápai repülőtéren. Még ismerkedik a várossal, de az első benyomásai egyértelműen pozitívak.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-09-12 23:06:19

Polgármesteri üdvözlet a repülőtér új tisztjeinek


2017-09-29 22:29:30

A Petőfi gimnázium csapata nyerte meg a városi honvédelmi vetélkedőt


2017-09-17 18:01:52

Látványos családi nap a bázison


2017-06-27 00:23:56

A civilek is túlélték