Ausztriából erősített a Perutz


2017-09-18 17:55:53  | cikk: Haraszti Gábor  | A 2-1-re elveszített Andráshida elleni mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget a Perutz FC legújabb igazolása, Jurik Patrik. A 26 esztendős középpályás utánpótlás éveiben végigjárta a ranglétrát, első klubja a Győri ETO volt, ahonnan 2006-ban igazolt a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubhoz, innen kisebb kitérők után 2012-ben került ki az osztrák USC Pilgersdorfhoz, ahol öt évet húzott le. A légiósévek végeztével augusztus végén bólintott rá a pápai alakulat ajánlatára, ám a játékengedélye csak az elmúlt héten érkezett meg, így azt megelőzően nem tudott a csapat segítségére lenni.
- A győri kezdetek után Pápán végigjártam a ranglétrát, szinte végig idősebb korosztályokban játszottam, majd 16 és fél évesen a Lombard Pápa színeiben bemutatkoztam NB II-ben – emlékezett vissza a játékos. Mostani eszemmel már tudom, hogy fizikálisan még nem álltam készen a felnőtt futballra, akkor viszont elég türelmetlen voltam, mindenképp váltani akartam, ám sajnos az átigazolásaimnál nem hoztam jó döntéseket. A Veszprémmel az NB III-ban és az NB II-ben szerepeltem, majd a harmadosztályú Lipót következett. Ezután Ausztria felé vettem az irányt, szerencsére az ötödosztályban, megtaláltam a számításaimat, és egyenletes, kiemelkedő teljesítményt tudtam nyújtani éveken keresztül. Úgy érzem, elsősorban fejben erősödtem meg, a külföldi mentalitás átvétele a javamra vált.
Patrik azt mondta, azért mondott igent a Perutz megkeresésére, mert szeretett volna hazatérni és segíteni a csapatnak.
- Az állami támogatásoknak köszönhető fejlődés hatására jó döntésnek tartom visszakerülni a magyar futball vérkeringésébe. Az edzéseken nyújtott teljesítményemmel sikerült hamar elfogadtatnom magam, bízom benne ez a mérkőzéseken is megmutatkozik majd. Nagyszerű érzés volt múlt héten kifutni a Perutz stadion gyepére, sajnos mind a csapat, mind a saját játékom elmaradt az általam elvárttól, ennek ellenére minimum egy pontra rászolgáltunk volna. A keretben sokkal több van, kifejezetten jó, technikás futballisták alkotják a csapatot, örülök, hogy velük futballozhatok.
A játékos hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a folytatás sikeresebb legyen, a következő mérkőzésen mindenképpen javítani szeretnének.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Perutz
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-09-20 17:30:21

Kiesett a kupából a Perutz FC


2017-10-08 17:59:09

Bravúros Perutz győzelem


2017-09-22 11:05:21

Három pontért utazik a Perutz FC


2017-10-14 17:57:41

Csak a szokásos: Szabó gólja győzelmet ért a Perutznak