Kirándulás és vetélkedő a Bakonyban


2017-09-19 12:27:30  | cikk:  | A Pápai Rendőrkapitányság – a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi és Koordinációs Munkacsoportjának anyagi támogatásával – csóti, pápateszéri és vanyolai általános iskolások számára szervezett kirándulást.

A 2017. szeptember 15-én reggel kezdődő egész napos kirándulás úti célja Bakonybél volt, ahol a helyi Faluház adott otthont a délelőtti programoknak. A gyermekeket először egy bűn- és baleset-megelőzési témájú vetélkedőre hívták a rendőrök, amelynek során a csapatoknak közlekedési táblákhoz kapcsolódó verses feladványokat kellett megoldaniuk, biztonsági totót kellett kitölteniük, valamint az internetbiztonsághoz és vagyonvédelemhez kapcsolódó kvíz kérdésekre kellett választ adniuk. A fiatalok a játék során megtanulták, hogy a biztonságos jelszó legalább 8 karakter, ami célszerű, ha a kis és nagy betűk mellett egyéb szimbólumokat is tartalmaz, valamint védelmi funkcióját csak akkor látja el, ha azt mindenki előtt titokban tartjuk.

A vetélkedő után a fiatalok kipróbálhatták a részeg szemüveget, majd az ebédet követően a Pannon Csillagda várta őket, ahol az ismeretterjesztő előadások után kipróbálhattak egy katapultülést és magukra ölthették az asztronauták fejvédőjét és kesztyűjét is.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

Nem volt vezetői engedélye, ezért egy talált jogosítványt adott át a rendőröknek egy pápai sofőr. Az egyenruhások elfogták.

A 42 éves pápai S. Jánost 2017. szeptember 22-én kora reggel igazoltatta Bendes Attila rendőr törzsőrmester és Némethy Zsolt rendőr törzsőrmester Pápán. Az intézkedés...

2017-09-25 13:57:59

Más jogosítványával akarta igazolni magát


Egy segédmotoros kerékpárt vezető sofőrt igazoltattak a rendőrök Gicen. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt jelzett.

Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízott és járőrtársa Molnár László rendőr őrmester 2017. szeptember 2-án hajnalban Gicen egy segédmotoros...

2017-09-04 12:55:05

Ittasan és bukósisak nélkül motorozott


A pápai rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben.

A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai – Ligmond Attila rendőr törzszászlós, Szabó Attila rendőr törzsőrmester és Németh Bálint rendőr törzsőrmester – 2017. augusztus 21-én éjszaka Pápa...

2017-08-23 10:05:35

Többszörösen körözött férfit fogtak el


2017-09-27 14:06:42

Hurokcsapdával gyűjtött agancsokat