Kirándulás és vetélkedő a Bakonyban


2017-09-19 12:27:30  | cikk:  | A Pápai Rendőrkapitányság – a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi és Koordinációs Munkacsoportjának anyagi támogatásával – csóti, pápateszéri és vanyolai általános iskolások számára szervezett kirándulást.

A 2017. szeptember 15-én reggel kezdődő egész napos kirándulás úti célja Bakonybél volt, ahol a helyi Faluház adott otthont a délelőtti programoknak. A gyermekeket először egy bűn- és baleset-megelőzési témájú vetélkedőre hívták a rendőrök, amelynek során a csapatoknak közlekedési táblákhoz kapcsolódó verses feladványokat kellett megoldaniuk, biztonsági totót kellett kitölteniük, valamint az internetbiztonsághoz és vagyonvédelemhez kapcsolódó kvíz kérdésekre kellett választ adniuk. A fiatalok a játék során megtanulták, hogy a biztonságos jelszó legalább 8 karakter, ami célszerű, ha a kis és nagy betűk mellett egyéb szimbólumokat is tartalmaz, valamint védelmi funkcióját csak akkor látja el, ha azt mindenki előtt titokban tartjuk.

A vetélkedő után a fiatalok kipróbálhatták a részeg szemüveget, majd az ebédet követően a Pannon Csillagda várta őket, ahol az ismeretterjesztő előadások után kipróbálhattak egy katapultülést és magukra ölthették az asztronauták fejvédőjét és kesztyűjét is.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-01-19 12:25:29

Folytatódik a határvadászok toborzása


2017-10-10 10:25:37

Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában


2018-01-03 19:59:14

Tíz baleset az elmúlt héten


Nem volt vezetői engedélye, ezért egy talált jogosítványt adott át a rendőröknek egy pápai sofőr. Az egyenruhások elfogták.

A 42 éves pápai S. Jánost 2017. szeptember 22-én kora reggel igazoltatta Bendes Attila rendőr törzsőrmester és Némethy Zsolt rendőr törzsőrmester Pápán. Az intézkedés...

2017-09-25 13:57:59

Más jogosítványával akarta igazolni magát