Harmadszorra is jót komédiáztak


2017-09-20 22:04:32  | cikk: ha  | fotó: Gulyás Renáta  | 

2015-ben szervezte meg először a Bödögei Komédiákat a Szó és Kép Színpad. A Pápához közeli településen él a csoport két tagja, akik szerettek volna egy hangulatos színjátszós fesztivált szervezni. Szerencsére a falu önkormányzata is a jó ügy mellé állt, így idén már harmadik alkalommal várták a vidám előadások kedvelőit a homokbödögei művelődési házba.


Szeptember 16-án ebéd után egy látványos menettel invitálták a helyieket a fesztiválra. A zeneszó sem hiányzott, a Sindő zenekar húzta a talpalávalót, hogy még jókedvűbb legyen a felvonulás. A megnyitón Veszpréminé Turtsányi Valéria mondott köszöntőt, muzsikált a KELLA együttes, s fellépett a Bíborvirág tánccsoport is.


A megnyitót követően aztán már a bohózatoké, vásári komédiáké volt a főszerep. A fesztiválon fellépett a Körmendi Kastélyszínház, a veszprémi Alig Színpad, a márkói Kamara TehátRum és a házigazda Szó és Kép Színpad. A színpadon megelevenedett egy Rejtő Jenő-történet, a Rézrúd, két Nádassy László-bohózat, A bigámista és a Tacskó, egy Karinthy-jelenet, az Emlékszel?, Hogyor József Furfangos betyár című vásári komédiája, A székely asszony meg az ördög című vásári komédia Csukárdi Sándor tollából és A két gyakás című francia pajzán bohózat.


A jó hangulatú rendezvény elnyerte a nézők tetszését, sok pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, így jövőre is lesz Bödögei Komédiák. Addig is, aki nem látogatott ki a fesztiválra, legyen türelemmel, a Jókai Kör Mesepiac elnevezésű rendezvényén is tapsolhat a Szó és Kép Színpadnak. Szeptember 29-én A székely asszony meg az ördög című vásári komédiával lépnek majd fel, mely kicsiknek és nagyobbaknak is jó szórakozást ígér a Fő téren.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-11-16 21:55:59

Pápán is kincset rejtett Szent Péter esernyője


2017-12-04 21:18:55

A pápaiaknak is ízlett a Paprikáscsirke


2017-10-16 21:46:09

Felnőttek és diákok is szállhattak a muzsika hangján


2018-02-05 23:26:50

Még mindig Pletykára éhes a közönség