Pápai ezüst a nemzetek viadalán


2017-10-03 20:13:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: masz.hu  | Szeptember utolsó napján a horvátországi Varasdon rendezték a jelentős hagyományokkal rendelkező U16 válogatott viadalt, amelyen Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia legjobb serdülő korú atlétái vettek részt. A megmérettetésen a Pápai Atlétikai Club (PAC) kalapácsvetője, Sztupák László a 2016-os verseny után immár második alkalommal vehetett részt. A fiatalember három méterrel elmaradva szombathelyi riválisától 65.06 méteres eredménnyel második helyezést szerzett, amivel nem volt teljes mértékben elégedett.
- A válogatott viadalnak az időszaka nagyon jól telt, bár a várt eredményt nem sikerült teljesítenem - mondta az öt nemzet viadaláról a fiatal versenyző. Úgy gondolom, jobban is sikerülhetett volna a horvátországi megmérettetés, többet vártam magamtól, sajnos most nem úgy alakult, hogy elterveztem, de igyekszem felhasználni az ott szerzett tapasztalatokat és tovább fejlődni.
Sztupák László felkészítője, Varga Patrik úgy fogalmazott, önmagában szép eredmény egy nemzetközi válogatott versenyen a második hely, ám egyetértett Lacival, miszerint sikerülhetett volna fényesebb érmet is szerezni.
- Úgy fogalmaznék, hogy eredmény szempontjából jól sikerült a viadal, teljesítmény szempontjából annyira nem. Laci a 65 métert edzésen is tudja hozni, versenykörülmények között plusz 3-4-métert rá tud tenni, ez most nem sikerült. Nyilván az utazás és a korai verseny is beleszólt az eredménybe. Sajnos a 70 méter még mindig várat magára, megpróbáljuk az évadzárón elérni.
A PAC edzője hozzátette, tanítványa jövőre már ifjúsági kategóriába lép, ezzel együtt a kalapács is nehezebb, öt kilogrammos lesz, épp ezért az évadzáró bajnokságon ezzel a szerrel is dobókörbe lép.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
Ez is érdekelhet

2017-07-19 21:25:25

A jelentős mezőnyfölény ellenére sem tudott betalálni a Perutz


2017-11-14 14:18:06

Szépen teljesítettek a lőegylet tagjai


2017-10-10 14:09:24

Páros teniszverseny


2017-07-16 15:54:52

Indul a bérletárusítás