Légifotók Pápáról


2017-10-04 21:37:11  | cikk: Babos Petra  | Az Országos Könyvtári Napok pápai rendezvénysorozatának keretein belül egész héten át látható a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján és az olvasóteremben a város légi felvételeken.
A felvételeket László János fotográfus készítette, aki a Civertan Bt tulajdonosa. Cégük fő tevékenységeit jól kiegészítik a fotográfusi munkák, melyet sok éves tapasztalattal végeznek, e művészeti ág szinte minden válfajában.
-Légifotósként egészen különleges megbízásokat teljesíthettünk. Számtalan ipari létesítményt (szennyvíztisztítók, autópálya, építkezések, városok rehabilitációja) fotóztunk, s emellett kedves témáinkra: a légi régészetre, hazánk kastélyaira és műemlékeire, valamint a római Limes maradványainak feltérképezésére is jutott idő. E tevékenységünk eredményeként az ország egyik jelentős fotóarchívumával rendelkezünk, vagyis több mint 100.000 légifotó található – olvasható róla a cég honlapján.
A könyvtárba látogatók így egy új szemszögből tekinthetik meg a héten a Fő teret, a Nagytemplomot, a Református templomot vagy éppen a Várkertfürdő létesítményét.


Képek:


Címkék: kiállítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!