Házhoz ment a körzeti megbízott


2017-10-05 07:42:16  | cikk:  | Az idősek világnapja alkalmából mihályházi időseket kerestek fel otthonukban a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Baráth Balázs rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízott és Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes megelőzési előadó – Szalai Istvánnéval, a FIX-PONT Önkormányzati Feladatellátó Társulás vezető gondozójával – 2017. október 3-án délelőtt mihályházi idősekhez csengetett be. Az Idősek Világnapjához kapcsolódó látogatások középpontjában a szépkorúak vagyonvédelmi ismereteinek bővítése állt. A rendőrkapitányság munkatársai hasznos megelőzési tanácsokkal látták el az időseket annak érdekében, hogy ne váljanak betörés, trükkös csalás vagy besurranásos lopás áldozataivá. A rendőrök minden esetben felhívták a házigazdák figyelmét arra, hogy idegent ne engedjenek be otthonukba, valamint utcakapujukat, házuk bejárati ajtaját napközben is tartsák zárva. Kérték őket, hogy csengetésre ne nyissanak azonnal ajtót, előbb az ablakból kitekintve győződjenek meg arról, hogy ki kér bebocsátást hozzájuk.

A látogatás végeztével a körzeti megbízott bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat és az ingyenesen hívható 107 és 112 segélyhívó számokat tartalmazó matricát adott át az időseknek.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-20 10:19:40

Elhajtott a baleset helyszínéről


2018-02-01 12:49:57

Négy baleset az elmúlt héten


A Pápai Rendőrkapitányság 2018. május 16-án Pápán tartja a „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A rendőrség munkatársai 10 órától 11 óráig a Pápa, Szabó Ervin u. 54. szám alatti körzeti megbízotti irodában kialakított...

2018-05-10 17:10:04

„Házhoz megyünk” Pápán


2018-05-04 08:28:52

Rendőrök a XI. Civil Majálison