2000 lövés öt óra alatt


2017-10-05 20:53:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 2017-ben megalakulásának 60 éves jubileumát ünnepli a Magyar Íjász Szövetség, s ez alkalomból a szövetség és a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület szervezésében ünnepi rendezvénysorozat valósult meg szeptember végén Sárváron Archery Day néven. Az Íjászat Napja egy olyan íjászat és hagyományőrzés köré fonódó nemzetközi családi nap, ahol a középpontban a szórakozás áll. Ezen a napon bárki kezébe veheti és megismerheti az íjászat eszközeit különböző szórakoztató formában. A változatos programokat kínáló napon többek között gyermek-, és felnőtt verseny, lovasíjász bemutató, vesszőszépségverseny, hagyományőrző játékok várták a versenyzőket és az érdeklődőket, valamint egy Guinness-rekord kísérlet is színesítette az ünnepet, melyen kortól, nemtől, íjtípustól függetlenül bárki részt vehetett.
- A cél a 60 órás folyamatos íjászat volt – mesélte Koloványi Attila, a pápai csapat egyik tagja. A Hagyományok Hegye Egyesület részéről öt hagyományőrző íjász vett részt a rekord felállításának kísérletében. Csortos Attila, Kocsis László, Korcsmáros Roland, Tóth István valamint jómagam öt órán keresztül folyamatos "vesszőzáporral" árasztottuk el a céltárgyat. Párosokban lövő íjászok állóképességüket bizonyítva, virtusukat mutatva egymással versengtek, hogy ki tud több vesszőt eredményesen kilőni egy óra alatt. Az öt óra alatt egymás rekordját felülírva, lelkesebbek és egyre fáradtabbak lettek íjászaink.
A Hagyományok Hegye íjászainak vetélkedését a Csortos Attila - Tóth István páros nyerte, fejenként 425 lövés/óra teljesítménnyel. A végül sikeres rekordkísérlet teljes időtartama alatt ez volt a legtöbb lövésszámot produkáló páros.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-23 09:05:20

Holdújévi közös edzés


2018-04-19 17:23:57

Épek és sérültek együtt sportoltak


2018-01-27 14:21:05

Gól nélküli döntetlen a Perutz idei negyedik meccsén


2018-02-19 15:23:52

Félszáz Kilián gól