Mézes hét a Munkácsyban


2017-10-09 14:38:11  | cikk: Babos Petra  | A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a tanév során több alkalommal szervez úgynevezett projekthetet vagy témahetet, melynek keretein belül egy-egy évfolyam a legkülönfélébb témákkal foglalkozik. Az idei tanév első projekthetét október 2. és 9. között tartották meg, melyben a méz volt a középpontban. A projekthetet ma délelőtt kiállítás megnyitóval zárták, melyen a múlt héten készített tárgyakat mutatták be az iskola diákságának.
Villmanné Ikervári Lilla tanító, a projekthét egyik szervezője, koordinátora hírportálunknak elmondta, a méz témahetet a 2. évfolyamon indították. Mint hozzátette, azért ezt a témát választották, mert a méz egészséges, sokak kedvence.
-Az elmúlt hét során rengeteg programon vettünk részt. A német nemzetiségi órákon Maján, a méhecskén keresztül közelítettük meg a méz témát. Kicsi méhecskéket barkácsoltak a gyerekek, melyeket ceruzatartóként használhatnak majd a későbbiekben. Német dalokat, mondókákat és körjátékokat tanultunk még. Énekórán a mézről daloltunk, majd Micimackó Mézzé vált világával ismerkedtünk meg. Készítettünk méhecskés hűtő mágnest, beszélgettünk a méhek életéről és a medvékről is, akik nagyon szeretik a mézet. Mézes-diós gyümölcssalátát kavartunk. Magyar órán a Lépés mézes verset tanultunk meg, de a méhek titokzatos életéről is olvastunk. Környezetismeret órán egy méhész látogatott el hozzánk, akitől megtudtuk, kik is laknak a kaptárban. Vidám sportvetélkedőn is részt vettünk, ahol méhecskékké változva gyűjtögettük a virágport. Matematika órán is szóba került a méz, ott szöveges feladatokat oldottunk meg – tudtuk meg a szervezőtől.
Matting Zsófia kérdésünkre elárulta, sok mindent megtanultak és megtapasztaltak a hét folyamán. Rengeteg élménnyel és új ismerettel gazdagodtak, s méhek munkájával és a mézzel kapcsolatban. Jól érezték magukat, s már alig várták, hogy megkóstolhassák, amit a szüleink sütöttek. Zsófi szereti a mézet, főként kalácshoz fogyasztják otthon.
Az iskolában a soron következő projekthetet tavasszal tartják majd.

Képek:


Címkék: kiállítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-02-04 22:03:17

Színes világ - Hollenczer Vivien alkotásai


2018-02-04 23:11:12

Szűcs Zoltán kiállítása


2018-01-23 22:33:34

A. Tóth Sándor nyomában


2018-03-05 22:01:35

Petőfisek tárlata