Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában


2017-10-10 10:25:37  | cikk:  | Rendőrök segítségével gyakorolták a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait az óvodások Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – az óvodapedagógusok felkérésére – 2017. október 4-én délelőtt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemenesszentpéteri tagóvodájában tartottak közlekedési foglalkozást, ahova a kemeneshőgyészi óvodások is meghívást kaptak. A gyermekek először egy beszélgetés keretében ismételték át az úttesten történő átkelés szabályait, majd megismerkedtek a kerékpár kötelező tartozékaival. Ezt követően az udvaron levő aszfaltos mini utat vették birtokba, ahol láthatósági mellényben gyakorolták a szabályos kerékpározást. Megtanulták, hogy a gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosoknak mindig elsőbbséget kell adni, valamint megismerkedtek az elsőbbségadás táblával is, ami előtt mindenki alaposan körülnézett.

A kerékpározást követően nem maradhatott el a rendőrautó megtekintése sem, végül mindkét tagóvoda egy-egy kerékpáros fejvédőt, valamint térd- és könyökvédőt kapott ajándékba az Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2017-11-30 15:13:02

Középpontban a gyalogosok és a kerékpárosok


2018-01-22 17:03:42

Előzetesben: lopott a munkaadójától


2017-10-10 10:25:37

Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában


2017-10-26 10:17:52

Idősek a Pápai Rendőrkapitányságon