Közlekedési foglalkozás a kemenesszentpéteri óvodában


2017-10-10 10:25:37  | cikk:  | Rendőrök segítségével gyakorolták a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait az óvodások Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – az óvodapedagógusok felkérésére – 2017. október 4-én délelőtt a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemenesszentpéteri tagóvodájában tartottak közlekedési foglalkozást, ahova a kemeneshőgyészi óvodások is meghívást kaptak. A gyermekek először egy beszélgetés keretében ismételték át az úttesten történő átkelés szabályait, majd megismerkedtek a kerékpár kötelező tartozékaival. Ezt követően az udvaron levő aszfaltos mini utat vették birtokba, ahol láthatósági mellényben gyakorolták a szabályos kerékpározást. Megtanulták, hogy a gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosoknak mindig elsőbbséget kell adni, valamint megismerkedtek az elsőbbségadás táblával is, ami előtt mindenki alaposan körülnézett.

A kerékpározást követően nem maradhatott el a rendőrautó megtekintése sem, végül mindkét tagóvoda egy-egy kerékpáros fejvédőt, valamint térd- és könyökvédőt kapott ajándékba az Országos Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság 2018. május 1-jén 15 órától toborzással, közlekedési játékokkal és kerékpár regisztrációval várja az érdeklődőket a pápai XI. Civil Majálison.

Az Erzsébet ligetben felállított rendőrségi standnál bárki megtekintheti a rendőrautót, valamint a gyermekek...

2018-04-25 15:55:02

Rendőrségi meghívó a XI. Civil Majálisra


Egy kerékpár hátsó kosarából lopta ki a bevásárló táskát egy 42 éves nő Lovászpatonán. A körzeti megbízottak előállították.

A helyi körzeti megbízottak 2018. április 3-án reggel értesültek arról, hogy aznap reggel eltűnt egy boltba tartó lovászpatonai asszony bevásárló táskája...

2018-04-09 13:07:40

Kerékpár kosarából lopott


2018-02-05 10:04:10

Lopás miatt felelhet


A „Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” és a határvadász toborzás keretében 2018. április 29-én (vasárnap) 9 órától 11 óráig a pápai TESCO áruházban (Pápa, Celli út 92.) várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

Az információs ponton a...

2018-04-25 15:56:37

Prevenció és toborzás a TESCO áruházban