Idősek a Pápai Rendőrkapitányságon


2017-10-26 10:17:52  | cikk:  | A pápai Vajda Lakótelepi Nyugdíjas Klub tagjai tettek látogatást a Pápai Rendőrkapitányságon 2017. október 24-én délután.

A klubtagok elsőként megtekintették a rendőrkapitányság felújított épületét és udvarát, majd megismerkedtek az előállító helyiséggel. Ezt követően dr. Varga Balázs rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tartott számukra tájékoztatást a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól. Az osztályvezető kiemelte, hogy az őszi-téli időszakban mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok vonatkozásában kiemelt hangsúlyt kap a láthatóság, ezért a fényvisszaverő mellény viselését lakott területen belül is ajánlotta. Beszélt az idősek körében egyre népszerűbb elektromos kerékpárról is, amelynek kapcsán kihangsúlyozta, hogy a kerékpár motorjának működtetése esetén az alkoholfogyasztás szempontjából zéró tolerancia érvényesül e jármű esetében is.  Felhívta a szépkorúak figyelmét az úttesten történő átkelés szabályaira. Rámutatott arra, hogy az áthaladás a gyalogos-átkelőhelyeken a legbiztonságosabb, ám ott is csak akkor kezdjék meg az átkelést, ha meggyőződtek arról, hogy az érkező gépkocsi megadta számukra az elsőbbséget.

A délután végén minden látogató láthatósági mellényt és egy, a gyalogos közlekedés szabályait tartalmazó kiadványt kapott ajándékba.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság 2018. június 9-én (szombaton) délután toborzással, közlekedési játékokkal és kerékpár regisztrációval várja az érdeklődőket a pápai Igal Lakótelepi Napon.

Az Igal lakótelepi játszótér mellett 15 órától felállított rendőrségi standnál bárki megtekintheti...

2018-06-06 07:50:48

Meghívó az Igal Lakótelepi Napra


2018-05-04 08:31:33

Búcsúzunk Aldotól


2018-03-28 12:30:05

Közösen az egyházaskeszői idősek biztonságáért


2018-02-01 12:49:57

Négy baleset az elmúlt héten